Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kazakevičs: Gribējām uzvarēt pārliecinošāk

Pēc Pasaules kausa kvalifikācijas pēdējās kārtas spēles pret Gibraltāru, kuru viesos otrdien Latvijas futbolistiem izdevās uzvarēt ar 3:1 (1:1), valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs norādīja, ka vēlējies pārliecinošāku rezultātu.

"Gatavojoties šai spēlei, saskārāmies ar divām problēmām. Savainojumu un citu iemeslu dēļ ne visi bija gatavi spēlēt, tāpēc mums nācās izvēlēties centra pussargu pāri, kas kopā nekad nav spēlējuši," pēc mača teica Kazakevičs. "Domāju, tas ir viens no iemesliem, kāpēc spēles sākumā šajā centra zonā ne pārāk labi izskatījāmies, devām Gibraltāra izlasei veikt kvalitatīvas pārejas no aizsardzības uzbrukumā. Tai pat laikā esmu priecīgs, ka galu galā guvām diezgan pārliecinošu uzvaru. Protams, ka gribējām uzvarēt pārliecinošāk."

"Ielaistie vārti kopumā bija ne tikai vienas individuālās kļūdas problēma. Bija pozicionālu kļūdu kopums, kas neļāva noreaģēt uz situāciju," Latvijas Futbola federācijas (LFF)  mājaslapā citēts izlases galvenais treneris. "Bija jāpārslēdzas uz pavisam cita veida spēli, ne tādu, kāda bija Norvēģijā, kad pretinieks būtībā dominēja."

"Ceru, ievērojāt, ka šajā spēlē arī sākumsastāvā bija spēlētāji, kuri ne vienmēr tādi bija. Mana pieeja ir tāda, ka izlasei jāspēlē optimālā sastāvā ar tobrīd labākajiem spēlētājiem."

"Vērtējot ciklu kopumā, ir sperts solis uz priekšu," piebilda Kazakevičs. "Progresējuši puiši, visa komanda. Skaidrs, ka atsevišķās spēlēs varējām tikt arī pie cita rezultāta. Esam spēruši būtisku soli uz augšu. Tā ka šo ciklu kopumā vērtēju pozitīvi."

"Mārtiņš [Ķigurs] kopumā ir tehnisks un talantīgs spēlētājs. Esmu pateicīgs, ka vairāku spēlētāju prombūtnē viņš uzņēmās spēles veidošanas iniciatīvu. Taču pēc savas stilistikas viņš ir vairāk citas pozīcijas spēlētājs," valstsvienības galvenais treneris pēc spēles raksturoja Ķiguru, pēc kura kļūdas mača sākumā Latvijas izlase nonāca iedzinējos. "Atsevišķās epizodēs viņa darbības bija konkrētajai pozīcijai mazliet avantūriskas, bet es noteikti viņam neko nepārmetīšu. Viņš strādāja komandas interesēs."

2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla Eiropas zonas G grupā ar 23 punktiem pirmo vietu un ceļazīmi uz finālturnīru izcīnīja Nīderlandes futbolisti, bet otrajā vietā ierindojās Turcijas izlase, kurai 21 punkts. Trešajā vietā ar 18 punktiem palika Norvēģija, ceturtajā pozīcijā ar 12 punktiem - Melnkalne, bet Latvijas izlasei desmit mačos deviņi punkti un piektā vieta. Pēdējā vietā grupā bez izcīnītiem punktiem palika Gibraltārs.

Kā zināms, Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laika apstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

Latvijas futbola izlases sastāvs 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas novembra spēlēm:

vārtsargi - Roberts Ozols ("Riga"), Rihards Matrevics ("Valmiera"), Krišjānis Zviedris ("Liepāja");

aizsargi - Antonijs Černomordijs, Vladislavs Fjodorovs (abi - "Riga"), Mārcis Ošs ("Stade Lausanne Ouchy", Šveice), Kaspars Dubra ("Oleksandrija", Ukraina), Igors Tarasovs (Ahnas "Ethnikos", Kipra), Elvis Stuglis, Roberts Savaļnieks, Vladislavs Sorokins (visi - RFS), Raivis Andris Jurkovskis ("Dundalk", Īrija);

pussargi - Artūrs Zjuzins, Renārs Varslavāns (abi - RFS), Andrejs Cigaņiks (Dunajska Stredas "DAC 1904", Slovākija), Eduards Emsis (Erevānas "Noah", Armēnija), Alvis Jaunzems ("Valmiera"), Krišs Kārkliņš, Mārtiņš Ķigurs (abi - "Liepāja"), Vladimirs Kamešs, Aleksejs Saveļjevs (abi - "Riga");

uzbrucēji - Vladislavs Gutkovskis (Čenstohovas "Rakow", Polija), Roberts Uldriķis (Leivārdenas "Cambuur", Nīderlande), Raimonds Krollis ("Valmiera").s."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi