Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Kļavas divi gūtie vārti čempionei Liepājai ļauj izglābties no zaudējuma Ventspils futbolistiem

Latvijas SynotTip futbola virslīgas otrās kārtas centrālajā spēlē Kurzemes derbijā Oskars Kļava guva divus vārtus čempiones Liepājas labā, palīdzot komandai atspēlēties no 0:2 un panākt neizšķirtu izbraukumā pret Ventspils vienību.

Ventspils komanda savā laukumā nenoturēja divu vārtu pārsvaru un cīnījās neizšķirti 2:2 (1:0) pret čempioni Liepāju.

Eduards Tīdenbergs mača 21.minūtē izvirzīja vadībā laukuma saimniekus, bet 52.minūtē viņš guva savus otros vārtus šajā mačā, dubultojot ventspilnieku pārsvaru. Zīmīgi, ka šīs sezonas divos mačos guvis jau trīs vārtus.

Mača turpinājumā liepājnieki nepadevās un spēja atspēlēties. Septiņas minūtes pēc otro vārtu zaudējuma ar precīzu sitienu izcēlās Oskars Kļava, kurš 85.minūtē panāca neizšķirtu, bet turpinājumā mača liktenis vairs nemainījās.

Kā zināms, pērnā gada virslīgas medaļnieki sezonu pirms nedēļas sāka ne tā kā cerēts. "Liepāja" savās mājās ar 1:2 zaudēja Jūrmalas "Spartakam", savukārt "Ventspils", kas pērn palika trešie, arī savā laukumā spēlēja neizšķirti 1:1 ar "Riga".

Svētdien Kauguru vidusskolas stadionā notiek otrās kārtas noslēdzošā spēle, kurā spēkojas turnīra jaunpienācēja "Riga" un "Jelgava".

Kā zināms, "Riga" pagājušajā sezonā, startējot ar nosaukumu "Caramba"/"Dinamo", uzvarēja Latvijas pirmās līgas čempionātā, izcīnot tiesības šosezon piedalīties virslīgā.

Pirms otrās kārtas noslēdzošās spēles kopvērtējumā līdere ar sešiem punktiem ir "Spartaks", kam ar trim punktiem seko "Jelgava", "Metta"/"Latvijas Universitāte" un "Rīgas Futbola skola" (RFS). Divi punkti ir "Ventspils" kontā, viens ir "Riga" un "Liepāja" vienībām, bet "Daugavpils" vienīgā ir bez punktiem.

Šī virslīgai ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spējusi finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

Pērn "Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi