Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Klops: Ceturtie vārti bija neticami gudri

Anglijas futbola premjerlīgas komandas Liverpool otrdien gūtie ceturtie vārti bija neticami gudri izveidoti, uzskata vienības galvenais treneris Jirgens Klops.

Jau ziņojām, ka Liverpool otrdien UEFA Čempionu finālā atbildes spēlē no turnīra izslēdza Spānijas klubu Barcelona, iekļūstot turnīra finālā.

Liverpool savā laukumā uzvarēja ar 4:0 (1:0). Anglijas vienība divu spēļu summā atspēlēja trīs vārtu deficītu un uzvarēja ar 4:3.

"Bijām ļoti neparocīgi pretinieki, mums jau bijušas šādas spēles iepriekš. Uzskatījām, ka esam labāki par to 0:3 Barselonā, tāpat kā viņi bija labāki par 0:4 šajā spēlē. Tomēr tas ir turnīrs, kurā tiek skaitīti gūtie vārti. Viņi nevarēja, mēs varējām un kopā guvām par vieniem vārtiem vairāk," klubs citē Klopa teikto.

Mača kulminācija bija 79.minūtē, kad Liverpool pie viesu vārtiem nopelnīja stūra sitienu. To devās izpildīt Trents Aleksandrs-Arnolds, kurš izlikās, ka iet prom no stūra sitiena karodziņa, bet pēkšņi atgriezās un izpildīja standartsituāciju. Barcelona aizsardzība negaidīja šādu pavērsienu un visi spāņu kluba futbolisti pat nepakustējās, noraudzīdamies kā Divoks Origi iesit bumbu vārtos.

 

"Visi zinām, ka vajadzīgs nedaudz veiksmes vai arī tādi ģeniāli momenti, kādu izveidoja Trents. Redzēju tik kā bumba ielido vārtos, pat nezinādams, kurš izpildīja stūra sitienu un kurš guva vārtus, jo tas bija par ātru priekš manis. Tas bija neticami gudri, divi spēlētāji sakomunicēja, ar ko pietika," stāstīja Klops.

Pēc mača Liverpool futbolisti kopā ar līdzjutējiem izpildīja komandas himnu - Gerry & The Pacemakers kaverversiju dziesmai You'll Never Walk Alone.

"Šis klubs sastāv no atmosfēras, emocijām, degsmes un futbola kvalitātes. Kaut vienu no tiem atņemot, nekas nestrādā. Šis klubs ir kā sirds, kas šajā dienā dauzījās kā traka. To varēja just un dzirdēt, iespējams, visā pasaulē," atzīmēja Klops.

Liverpool komanda savā vēsturē piedzīvojusi nozīmīgāku atspēlēšanos, kad 2005.gadā UEFA Čempionu līgas finālā no 0:3 otrajā puslaikā panāca neizšķirtu 3:3 un pēc tam uzvarēja 11 metrus sitienu sērijā.

"Nesalīdzinājām šo situāciju ar Stambulu vai citām reizēm. Jau no paša sākuma teicām, ka gribām paši rakstīt savu vēsturi. Ne jau tāpēc, ka mēs nebūtu apmierināti ar kluba panākumiem, bet gan tāpēc, ka paši gribām rakstīt savu nodaļu. Un puiši jau to ir paveikuši," skaidroja vācu treneris.

Klopa vadībā Liverpool pērn zaudēja UEFA Čempionu līgas finālā. Tāpat Eiropas prestižākā klubu turnīra finālā 2013.gadā zaudēja tobrīd Klopa vadītā Dortmundes Borussia. Savukārt UEFA Eiropas līgas finālā Klops ar Liverpool cieta neveiksmi 2016.gadā.

"Zinu, ko cilvēki runā par mani un zaudētiem fināliem, tas ir patiesi un es to pieņemu. Tomēr tas ir ceturtais fināls, ko jau tagad var dēvēt par īpašu. Tagad mums ir vēl viena iespēja un mēs iesim pēc uzvaras," uzsvēra Klops.

Tikmēr Aleksandrs-Arnolds atklāja, ka viņa izveidotais vārtu gūšanas moments radies instinktīvi.

"Tā bija viena no tām reizēm, kad redzi iespēju, un šoreiz Divs bija gatavs to nobeigt. Tas noteikti bija negaidīti, bet viņš ir augstākā līmeņa futbolists, kurš šovakar guva divus vārtus," pauda Liverpool aizsargs.

Otrā pusfināla pārī pirmajā spēlē Nīderlandes vienība Amsterdamas Ajax viesos ar 1:0 apspēlēja Totenhemas Hotspur no Anglijas, šīm vienībām atbildes maču aizvadot trešdien.

UEFA Čempionu līgas fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi