Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Koļesņičenko: esmu gatavs konkurēt arī ar Astafjevu un Laizānu

Futbola kluba Ventspils pussargs Vladimirs Koļesņičenko vairāk nekā gadu bija pazudis no Latvijas izlases kandidātu pulka, taču sekmīgs sezonas sākums gan komandai, gan futbolistam pašam atgriezis viņu valstsvienības apcirkņos. "Par simt procentiem esmu pārliecināts, ka patlaban Ventspils rāda labāko sniegumu Virslīgā," Koļesņičenko uzsver, ka pirmā vieta tabulā ir loģiska.

Ar ko skaidro savu sekmīgo sniegumu sezonas pirmajā pusē? Spēlēju labi nokomplektētā komandā. Jau divus gadus gandrīz ir viens un tas pats sastāvs. Laukumā saprotamies no pusvārda, darbojamies automātiski. Plus — vārtus var gūt jebkurš. Komanda noteikti sākusi labāk nekā pērn. Kā ar tevi pašu? Arī pašam sākums ir izdevies labāks. Kondīcija arī ir labāka? Tā gluži nevar teikt. Arī pērn labi jutos. Varbūt galvā nedaudz citādi mērķi un plāni. Kādi tie ir? Viens no mērķiem bija atkal iekļūt izlasē. Protams, arī sekmīgi spēlēt klubā. Ventspilī gribu būt līderis, gūt vairāk vārtu nekā pērn. Šogad jūtu lielāku trenera uzticību. Gribas to attaisnot. Ilgāku laiku traumas dēļ nespēlēja pieredzējušais pussargs Zurabs Mentešašvili. Viņa prombūtne tavu lomu komandā ir palielinājusi? Grūti teikt. Nav šaubu, ka viņš ir pamatsastāva spēlētājs. Kad atgriezīsies savā līmenī, Zurabs spēlēs. Mums klubā attieksme pret visiem ir vienāda. Tikpat labi arī es varu pazaudēt vietu sastāvā, ja viņš būs stiprāks. Varu tikai novēlēt Zurabam ātrāk atgūties. Protams, man ir jāizmanto situācija nostiprināties sastāvā. Brīdī, kad tik spēcīgs futbolists kā Zurabs nespēlē, apetīte sevi apliecināt tikai pieaug. Pagājušā spēlē virslīgā guvi divarpus vārtu. To veicināja arī fakts, ka esi uzaicināts izlasē? Tas deva emocionāli pacēlumu. Lieliskā noskaņojumā parasti laukumā viss izdodas. Izlase biežāk spēlē pēc sistēmas 4-4-2, Ventspilī – 3-5-2. Kurā vietā saredzi sevi izlases shēmā? Tam nav nozīmes, ja tā var teikt. Varu spēlēt gan uzbrukumā, gan laukuma centrā. Kā lems treneris. Izlasē galvenais maksimāli izmantot katra spēlētāja labākās īpašības. Ja liks aizsardzības labajā malā, esi gatavs spēlēt arī tur? Jā, bez problēmām (smaida). Kādu brīdi jau nebiji zaudējis pārliecību, ka tevi vēl uzaicinās izlasē? Nē. Ticēju, ka vēl aicinās, taču tas no paša vien bija atkarīgs. Futbolista uzdevums ir sevi apliecināt, un, ja tas izdodas, tad agri vai vēlu izsauc uz izlasi. Nebaida nopietnā konkurence laukuma centrā — Astafjevs un Laizāns? No konkurences nebaidos. Skaidrs, ka viņi ir vieni no svarīgākajiem pamatsastāva spēlētājiem, taču tas neliedz man ar viņiem konkurēt un par savu vietu pacīnīties. Kādas izredzes iegūt Baltijas kausu? Izredzes ir ļoti augstas. Konkurenti ir spēcīgi, bet mums arī nav vāja izlase. Lietuva ir galvenā konkurente? Nevienu negribu izcelt. Izlases ir līdzīga līmeņa. Protams, mūsu priekšrocība ir mājas laukums. Kāds uzdevums izlasei jāizvirza Pasaules kausa kvalifikācijā? Noteikti jāizvirza uzdevums cīnīties par otro vietu. Izredzes ir vienmēr. Kurš to domāja, ka tiksim Eiropas čempionāta finālturnīrā!? Katrā spēlē jādomā par uzvaru un jādod visi spēki. Tad mērķis kļūs realitāte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi