Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kononovs pirms Riga un Maccabi dueļa: Visu parādīs spēle laukumā

Latvijas čempiones futbolā Riga galvenais treneris Oļegs Kononovs neslēpj, ka šodienas pretiniece Telavivas Maccabi ir dueļa favorīte, tomēr viņš uzsver, ka visu parādīs spēle laukumā.

"Riga" šodien Izraēlā aizvadīs vienīgo UEFA Čempionu līgas futbolā kvalifikācijas pirmās kārtas spēli, tiekoties ar Izraēlas čempioni Telavivas "Maccabi". Abu komandu duelis sāksies plkst.20, spēli tiešraidē translējot "Sportacentrs.com TV" kanālam.

Nedēļu pirms UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas spēles ar "Riga" komandu galvenā trenera amatā tika apstiprināts grieķu speciālists Georgs Doni.

"Grūti teikt, kā dueli ietekmēs fakts, ka "Maccabi" tikai nesen nosauca jauno galveno treneri," "Riga" citē Kononova teikto. "Skaidrs, ka tik īsā laikā treneris nevar būtiski ietekmēt komandas spēli. Domāju, ka spēles stils būs līdzīgs kā iepriekš. Tāds, kādu mēs redzējām iepriekšējo spēļu atkārtojumos."

Kononovam preses konferencē tika vaicāts, vai viņš dod priekšroku uzvarētāja noskaidrošanai vienā vai divās spēlēs, uz ko viņš atbildēja, ka pirmie iespaidi ir par to, ka skatītājiem interesantāk ir divās spēlēs, turklāt tas atstāj iespēju labot situāciju pēc pirmā mača. "Taču šī ir jauna situācija visām komandām, un tagad varam teikt, ka šis principā ir kā fināls," skaidro krievu treneris.

Viņš neslēpj, ka pretinieki šajā duelī tiek uzskatīti par favorītiem. ""Maccabi" ir pieredzējusi komanda, kas ir spēlējusi gan UEFA Čempionu līgā, gan Eiropas līgā. Tagad viņi spēlēs mājās. Jā, "Maccabi" ir favorīti. Bet visu parādīs spēle laukumā, un tas būs galvenais šajā mačā," pauž Kononovs.

Tikmēr komandas kapteinis Stefans Paničs atzīmēja, ka pārlidojums uz Izraēlu bija mierīgs.

"Jā, šīs procedūras Covid-19 dēļ var būt garlaicīgas, taču zinām, kādēļ esam šeit atbraukuši," kluba sociālajos tīklos publicētajā video saka Paničs. "Covid-19 sakarā mēs paši varam būt tikai uzmanīgi, mums jāieklausās tajā, ko saka medicīnas speciālisti. Taču šeit viss ir nodrošināts tā, lai varētu par to nesatraukties un domāt tikai par futbolu."

Viņš uzsver, ka iepriekšējais gads Eirokausos Rīgas komandai bija visai veiksmīgs. 

"Ceram, ka šogad izdosies paveikt to pašu vai pat vēl vairāk," turpināja Paničs. "Mums būs spēcīgs pretinieks, taču arī pagājušajā gadā mums bija spēcīgi pretinieki, zinām, ar ko rēķināties. Treneri mums piedāvāja detalizētu analīzi par "Maccabi" komandu, runājām gan par tās stiprajām, gan ne tik stiprajām pusēm. "Maccabi" savā līgā tagad ir līdzīgi kā mēs mūsu līgā. Skaidrs, ka tā ir spēcīga komanda."

Paničs norādīja, ka komandu budžets un sniegums laukumā ir divas dažādas lietas: "Varbūt viņi ir favorīti un spēlēs savā laukumā, taču mēs esam gatavi cīnīties par vietu nākamajā kārtā," pauž Paničs.

Ja pamatlaiks beigsies neizšķirti, tiks aizvadīts 2x15 minūšu papildlaiks. Ja arī tad būs neizšķirts, uzvarētāju izšķirs 11 metru sitieni.

Pēc Covid-19 epidēmijas uzliesmojuma Izraēlā Latvijas klubs sarunās ar UEFA mēģināja panākt spēles aizvadīšanu citā valstī neitrālā laukumā, taču bez rezultātiem.

Lai iekļūtu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, komandām jāpārvar kopumā četras kvalifikācijas kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi