Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 20. jūnijs
Rasa, Rasma, Maira

Kulminācija Vemblijā

Ar izteikta favorīta Madrides Real un savā lomā šosezon jau pieradušā pārsteigumu autora Dortmundes Borussia divcīņu Čempionu līgas finālā Londonas slavenajā Wembley stadionā sestdien noslēgsies Eiropas klubu futbola sezona.

"Tas ir lielākais tituls, ko klubu futbolā ir iespējams izcīnīt. Pat tik tradīcijām bagāts klubs kā Borussia to spējis paveikt tikai vienu reizi vēsturē, kas tikai apliecina, cik īpaša mums ir šī iespēja," ar cerībām finālu gaida Vācijas kluba galvenais treneris Edins Terzičs.

Viņa konkurentiem no Madrides gan ir vairāk, ar ko palepoties, jo Spānijas karaliskais klubs ir četrpadsmitkārtējs šī turnīra uzvarētājs, bet tā treneris Karlo Ančeloti šo trofeju virs galvas cēlis četras reizes. Abi sasniegumi ir rekords katrs savā kategorijā. "Daudzi atceras mūsu titulus un uzvaras, bet ne visi piemin, cik daudz problēmu un cik daudz nopietnu savainojumu mūsu komandā bijis šīs sezonas gaitā. Mūsu komanda ir parādījusi fantastiskas spējas un raksturu, lai nokļūtu šeit," raudzīties uz tagadni aicinājis par Donu Karlo Spānijā iedēvētais treneris.

Madridieši uzvarēja visās sešās spēlēs grupu turnīrā un finālu sasniedza bez zaudējumiem, lai gan ceļā stājās gan pērnais čempions Mančestras City, gan Vācijas grands Minhenes Bayern. Borussia šosezon Bundeslīgā izcīnīja vien piekto vietu, taču Čempionu līgā pārsteidza ar stabilitāti, izcīnot pirmo vietu "nāves grupā" pret Parīzes Saint-Germain, AC Milan un Ņūkāslas United, bet izslēgšanas turnīrā pārspējot otru Madrides lielklubu Atletico un vēlreiz uzvarot bagātos parīziešus.

Finālspēles sākums sestdien, 1. jūnijā, pulksten 22, tās tiešraide Go3 Sport Extra kanālā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi