Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Kvalifikācijas cikla startā treneris sola uzbrukuma futbolu

Galvenais treneris Genadijs Šitiks 2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla pirmajā spēlē sola uzbrukuma futbolu Latvijas U-21 izlases izpildījumā. Duelis ar Andoru sestdien Skonto stadionā sāksies pulksten 18. "Vieglu spēli negaidām. Viesus būs grūti salauzt, jo visa komanda domās par aizsardzību un meklēs pretuzbrukuma iespējas.

Tāpēc treniņos uzbrukumam veltām galveno uzmanību."Ieeja sestdien būšot bez maksas. Drošības labad gan der paķert kaut ko pamešanai zem sēžamvietas. Skonto stadiona krēsli joprojām ir "pavasara talkas" gaidās. Šitiks pauda cerību, ka U-21 izlases spēle mazinās vilšanos tiem, kuri ap šo laiku starptautiskā pārbaudes mačā cerēja ieraudzīt pieaugušo valstsvienību.Spēlei gatavojas 20 kandidātu. Viņu vidū ir arī "ārzemnieki" — vārtsargs Artūrs Vaičulis (Rangers, Skotija), aizsargs Staņislavs Pihockis (Cherno More, Bulgārija), uzbrucēji Edgars Gauračs (Rodengo Saiano, Itālija) un Artjoms Rudņevs (ZTE, Ungārija), kurš beidzot saņēmis zaļo gaismu spēlēšanai pēc šķiršanās no Dinaburg.Nebūs pussarga Aleksandra Cauņas. "Mūsu prioritāte ir gatavot futbolistus nacionālajai izlasei. Nolēmām Cauņu neraustīt šurpu turpu. Nav izslēgts, ka šajā ciklā viņš mums vēl palīdzēs. Tas būs atkarīgs no situācijas nacionālajā izlasē," Šitiks neslēpa, ka šajā jautājumā vienojies ar valstsvienības galveno treneri Aleksandru Starkovu.Lauvas tiesu treniņu U-21 izlase aizvadīja Ozolniekos. Piektdien vienīgo reizi tiks iemēģināts Skonto stadiona zāliens. Atklātā treniņa sākums pulksten 18. "Visi ir veseli. Pētījām Andoras spēļu ierakstus. Rumāņi uzlauza aizsardzību tikai otrajā puslaikā [2:0], labi darbojoties standartsituācijās. Zaudējums Krievijai 0:4, visticamāk, skaidrojams ar spēka trūkumu pēc garā pārbrauciena no Rumānijas uz Krasnodaru."Kvalifikācijas turnīrā cīņas notiek 10 grupās. Nākamajā kārtā iekļūs grupu uzvarētāji un četras labākās otro vietu ieguvējas. Latvijas U-21 izlasei līdz šim pirmās kārtas barjeru nav izdevies pārvarēt. Šitiks to nesola izdarīt arī šoreiz. Tomēr treneris ir optimists: "Pagājušajā ciklā ieņēmām ceturto vietu, pa reizei spēlējot neizšķirti ar Serbijas un Baltkrievijas izlasēm [abas šomēnes spēlē finālturnīra top 8 — I.K.]. Sestdien vienosimies par mērķi. Bez tāda nav jēgas startēt!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

uzziņai


EČ kvalifikācijas 1.grupa: Krievija, Rumānija, Moldova, Latvija, Farēru salas, Andora.

Latvijas U-21 izlases kandidāti (20)

Vārtsargi — K.Ikstens (Olimps/RFS), J.Sazonovs (Tranzīts), A.Vaičulis (Rangers, Skotija); aizsargi — V.Gaiļus (Skonto), S.Pihockis (Cherno More, Bulgārija), O.Timofejevs (Dinaburg), J.Kazura, D.Petrenko (abi Olimps/RFS), T.Mežs, I.Šlampe (abi Metalurgs); pussargi — J.Kosmačovs (FK Ventspils), A.Solovjovs (Tranzīts), V.Žuļevs (Daugava Rīga), I.Tarasovs (Skonto), A.Gramovičs (Tranzīts), V.Kamešs (Metalurgs); uzbrucēji — E.Gauračs (Rodengo Saiano, Itālija), A.Rudņevs (ZTE, Ungārija), R.Rugins (FK Ventspils), D.Turkovs (Skonto).

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi