Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas futbola izlase pārbaudes mačā cīnās neizšķirti ar Fēru salām

Latvijas futbola izlase ceturtdien Spānija notikušā pārbaudes spēlē cīnījās 1:1 (0:1) ar Fēru salu valstsvienību.

Vienīgos vārtus Latvijas komandas labā ceturtdien guva Vladislavs Fjodorovs, kuram tiem bija pirmie vārti valstsvienībā.

Lai arī spēles pirmajās minūtēs kopumā laukumā bija vērojama diezgan līdzvērtīga cīņa, neliela iniciatīva tomēr piederēja Fēru salu futbolistiem, kuri desmitajā minūtē trāpīja pa Andra Vaņina sargāto vārtu konstrukciju. Latvijas vienība aizsardzībā darbojās diezgan nepārliecinoši, ļaujot pretiniekiem izveidot vēl pāris uzbrukumus.

Tikmēr Latvijas valstsvienība uzbruka reti, bet pāris reizes pie bumbas tika Šabala, kurš nelielu bīstamību radīja pēc standartsituācijām. Tiesa, spēles 27.minūtē Fēru salu izlase spēja izmantot haosu sāncenšu aizsardzības zonā, tādējādi komandas kapteinis Atli Gregersens no dažu metru attāluma pārspēja Vaņinu un atklāja šī dueļa rezultātu.

Pirmā puslaika noslēgumā vienības ar reālām vārtu gūšanas iespējām neizcēlās, Latvijai lielajā pārtraukumā dodoties ar vienu vārtu deficītu.

Otro puslaiku Latvijas izlasi iesāka ar vēlmi pārņemt iniciatīvu, turklāt 12 minūtes pēc spēles atsākšanās Jevgeņijs Kazačoks bīstami sita pēc standartsituācijas, bumbai lidojot vien nedaudz virs pārliktņa. Neilgu brīdi vēlāk jau ar ļoti bīstamu uzbrukumu atbildēja Fēru salas, tomēr Latvijas valstsvienība iedzinējos ar divu vārtu pārsvaru nenonāca.

Cīņas 69.minūtē Latvija panāca neizšķirtu, kad nesaprašanos Fēru salu komandas aizsardzības zonā izmantoja Fjodorovs, tādējādi gūstot savus pirmos vārtus izlasē. Zīmīgi, ka vien pirms trim minūtēm viņš bija laukumā devies uz maiņu.

Turpinājumā abas komandas apmainījās uzbrukumiem, bet noslēdzošajā desmitminūtē lieliska iespēja izvirzīt vadībā Latvijas valstsvienību bija tam pašam Fjodorovam, taču viņa sitiens pēc lieliskas Roberts Uldriķa piespēles lidoja vārtiem garām. Noslēdzošajās minūtēs spēles rezultāts vairs nemainījās, lai gan kompensācijas laika pēdējā minūtē Latviju no vārtu zaudējuma glāba Vaņins, "izvelkot" bumbu, kas lidoja vārtu apakšējā stūrī.

Svētdien Latvijas futbolisti viesosies pie Gibraltāra.

Uz treniņnometnes norises vietu Starkova vadītā komanda devās pirmdien. Spānijā valstsvienībai pievienojās arī ārzemju klubos spēlējošie futbolisti. No sākotnēji izsauktajiem futbolistiem Latvijas izlasei nevar palīdzēt rezultatīvais uzbrucējs Dāvis Ikaunieks, viņa vietā izsaukumu saņemot pussargam Robertam Savaļniekam.

Latvijas futbola izlases FIFA rangā atrodama 131.vietā, kamēr Fēru salas ir attiecīgi 97.pozīcijā.

Latvija ar Fēru salām spēkojās arī šī gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā. Latvijas futbolisti 2016.gada 7.oktobrī Rīgā piekāpās pretiniekiem ar rezultātu 0:2, bet gadu vēlāk Touršhavnā cīnījās neizšķirti 0:0.

Latvijas futbola izlase februāra sākumā neoficiālajā pārbaudes spēlē Turcijas pilsētā Antaljā ar rezultātu 0:1 zaudēja Dienvidkorejas valstsvienībai, kas šovasar piedalīsies Pasaules kausa finālturnīrā. Mačs norisinājās ārpus FIFA oficiālā izlašu pārtraukuma, tādējādi uz valstsvienību netika palaisti daži leģionāri, kā arī savus futbolistus nelaida pašmāju vienības RFS un "Riga".

Līdz ar to Latvijas valstsvienībā debitēja vairāki futbolisti. Pirmo maču izlasē aizvadīja Kaspars Ikstens, kurš pēdējos gados ir Latvijas valstsvienības rezerves vārtsargs, piedaloties treniņnometnēs, bet pie spēlēšanas viņš vēl nebija ticis. Tāpat izlasē debitēja pussargi Raivis Andris Jurkovskis, Ņikita Ivanovs, Ingars Sarmis Stuglis un Eduards Emsis, kā arī uzbrucējs Vladisavs Fjodrovs.

Nākamie mači Latvijas izlasei paredzēti jūnijā, kad gaidāmi dueļi Baltijas kausā, kā arī notiks pārbaudes spēle ar Azerbaidžānas valstsvienību.

Savukārt rudenī Latvija sāks dalību Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) jaunizveidotajā Nāciju līgā, kur tiksies ar Andoru, Kazahstānu un Gruziju. Latvijas izlase Nāciju līgā spēlēs vājākajā D divīzijā, kuras uzvarētāja kvalificēsies 2020.gada Eiropas čempionātam.

Latvijas izlases sastāvs mačam pret Fēru salām: Andris Vaņins; Gints Freimanis, Kaspars Dubra, Vitālijs Jagodinskis, Igors Tarasovs, Raivis Andris Jurkovskis; Dāvis Indrāns, Dmitrijs Hmizs (Oļegs Laizāns, 52.min.), Jevgeņijs Kazačoks; Kristians Damians Torress (Roberts Uldriķis, 57.min.), Valērijs Šabala (Vladislavs Fjodorovs, 66.min.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi