Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas futbolistes zaudē Pasaules kausa bronzas medaļu ieguvējām zviedrietēm

Latvijas sieviešu futbola izlase otrdien 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā spēlē Liepājā ar 1:4 (1:1) piekāpās šī gada Pasaules kausa bronzas medaļu ieguvējai Zviedrijai.

Latvijas izlases labā vārtus guva Olga Ševcova.

Tieši latvietes šajā mačā guva pirmos vārtus. 14.minūtē pēc tāla centrējuma Karlīna Miksone soda laukumā ar galvu nolika bumbu uz kājas Ševcovai, kura to veiksmīgi apstrādāja un no tuvas distances raidīja tīklā - 1:0. Zviedrietes rezultātu izlīdzināja vien 32.minūtē, kad pēc stūra sitiena precīzi ar galvu sita Linda Sembranta.

Otrā puslaika sākumā, 50.minūtē, Amanda Milesteda izvirzīja pretinieces vadībā, bet deviņas minūtes vēlāk Karolīne Segera realizēja 11 metru soda sitienu. Puslaika vidū, 68.minūtē, pēc stūra sitiena bumba no Latvijas izlases vārtsardzes Marijas Ibragimovas ielidoja vārtos, tādējādi rezultāts kļuva jau 4:1 viešņu labā.

Abām izlasēm šī bija pirmā spēle 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Grupā divas spēles jau ir notikušas. Islande savā laukumā ar 4:1 pārspēja Ungāriju un ar 1:0 - Slovākiju.

Latvijas un Zviedrijas izlases līdz šim tikušās divreiz, deviņdesmitajos gados abās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 14:0 uzvarot zviedrietēm.

Šajā kvalifikācijas ciklā ir mainīta izspēles kārtība. Iepriekš bija sabraukuma tipa kvalifikācijas priekšsacīkšu kārta, kurā Latvijas izlase vairākkārt palika otrajā vietā un soli no iekļūšanas kvalifikācijas pamatturnīrā. Sākot ar šo kvalifikācijas ciklu priekšsacīkšu kārta ir atcelta, un visas 47 nacionālās izlases sadalītas deviņās grupās pa sešām vai piecām komandām, padarot kvalifikācijas sistēmu līdzīgu, kāda ir gadu gaitā ierasta vīriešu izlasēm. Jaunais sacensību formāts nozīmē, ka turpmāk Latvijas valstsvienībai oficiāli kvalifikācijas mači notiks biežāk un ka tādu būs vairāk.

Latvija izlozē bija piektajā grozā un sacenšas F grupā kopā ar šovasar Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Pasaules kausā sievietēm trešo vietu izcīnījušo Zviedriju, kā arī ar Islandi, Ungāriju un Slovākiju. Spēles notiks līdz 2020.gada septembrim.

Pēc spēles ar Zviedriju mēnesi vēlāk paredzēta cīņa ar Slovākiju un Islandi, bet 12.novembrī jāaizvada pirmā spēle viesos pret Ungāriju. Nākamā gada aprīlī atkārtoti jātiekas ar Slovākiju, bet jūnijā tiks aizvadīts divas spēles - viesos pret Islandi, bet mājās pret Ungāriju. Pēdējā atbildes spēle būs 2020.gada oktobrī viesos pret Zviedrijas izlasi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi