Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvijas futbolisti Izraēlā cer saglabāt atvērtas durvis uz Pasaules kausa finālu

Zaudēt neko nevaram, varam tikai iegūt — aizsarga Oskara Kļavas teiktais pirms spēles Ramatganā ar Izraēlu precīzi raksturo Latvijas izlases pozīcijas Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas grupā. Latvija nav favorīte cīņā par pirmajām divām vietām, un palikšana aiz tām nebūs traģēdija. Taču ievērības cienīga ir futbolistu apņēmība un ticība, ka sapnis par finālturnīru ir reāls, nevis tikai ilūzija.

Spēles sākums sestdien plkst.21, tiešraide LTV7.Jo tuvāk nāca spēle, jo nopietnāka gaisotne pārņēma Latvijas izlasi. "Ne tik daudz spriedze, vairāk koncentrēšanās," precizēja Kļava.Sestdien Bāzelē tiekas grupas līderes Šveices un Grieķijas izlases, tāpēc dueļa cena Ramatganā ir divtik augsta. Uzvaras gadījumā iespējams pat nostāties blakus otrās vietas īpašniekiem. Latvijas izlase noskaņojusies nepalikt tukšā — apmierinātu arī neizšķirts iznākums, kas ļautu saglabāt trešo vietu grupā. Un aiz muguras joprojām atstāt Izraēlu.Arī galvenais treneris Aleksandrs Starkovs uzsver, ka tikai izcīnīti punkti ļaus saglabāt intrigu grupas tabulā. "Pretinieks ir spēcīgāks par mums, taču centīsimies izmantot savas izdevības gūt vārtus un saglabāt labas pozīcijas grupā."Pēdējos treniņos Ramatganā futbolisti darbojās intensīvi, tuvojoties gaidāmās spēles apstākļiem. "Patīkami pasvīst," Kļava sutīgumu nebūt neuzskatīja par mīnusu Latvijas izlasei. "Laukums ideāls, arī dzīvošanas apstākļi — blakus jūra!"Pilnai laimei pietrūkst tikai neizšķirta vai uzvaras — par šādu spēles iespējamo iznākumu mūsu futbolisti runā visbiežāk. Lai to sasniegtu, jātiek galā ar labu komandu un augstas klases līderiem. "Vai Anglijas premjerlīgas kluba Liverpool pussargs Josi Benajuns ir spilgta zvaigzne?" vaicāju kādam Telavivas taksistam. "Jā, bet viņš jau izlasē nespīd tā, kā kluba spēlēs. Redz, Liverpūlē viņam maksā, bet izlasē — ne. Man viņš šķiet iedomīgs."Jairs Katans, žurnālists no Izraēlas laikraksta Yedioth Ahronoth, zināja stāstīt arī par citām Izraēlas komandas nebūšanām. Galvenais treneris Drors Kaštans žurnālistus biežāk ignorējot nekā ar viņiem runājot, un tas kritiskāku padarījis arī līdzjutēju attieksmi. Vēl Kaštanam esot konflikts ar pussargu Janivu Katanu. Abi nerunājot divus gadus, jo Katans reiz sūdzējies par savainojumu, bet īsi pēc tam piedalījies kluba spēlē. Taču Kaštans Haifas Maccabi sekmīgi spēlējošo Katanu neatstāj malā līdzjutēju spiediena iespaidā."Fani to nesaprastu," sacīja Jairs. Izraēlas izlases līdzjutēji esot vīlušies par sniegumu šajā ciklā, jo grupa nešķietot spēcīga. Īpaši sāpīga bijusi no rokām izlaistā uzvara Rīgā, kur 50.minūtē Benajuns atklāja rezultātu, bet 89.minūtē Vladimirs Koļesņičenko panāca 1:1. Tāpēc Ramatganas stadionā, visticamāk, būs aizņemta puse no 42 tūkstošiem skatītāju vietu. Taču arī tas nav maz, tāpēc būs jāiztur vērā ņemams spiediens no tribīnēm.Starkovs ar starta sastāvu, visticamāk, nepārsteigs. Trauslajā centra pussargu pozīcijā acīmredzot priekšroka tiks dota pieredzei — Astafjevam (pēc traumas) un Koļešņičenko (bez regulāras spēļu prakses), nevis, piemēram, jaunajam Rafaļskim. "Par rezultātu būšu atbildīgs es, nevis prese vai kāds cits," Starkovs mudināja respektēt viņa izvēli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

ilvars


* Dienas žurnālists Ilvars Koscinkevičs šīs dienas ir Telavivā kopā ar Latvijas futbola izlasi un vēstī par tās gatavošanos spēlei ar Izraēlu. Pieslēdzies! -> twitter.com/ilvarslv

statistika


Pasaules kausa kvalifikācija
Eiropas zonas 2.grupa

Grieķija 6 4 1 1 12-4 13
Šveice 6 4 1 1 11-6 13
Latvija 6 3 1 2 10-6 10
Izraēla 6 2 3 1 10-8 9
Luksemburga 6 1 1 4 3-13 4
Moldova 6 0 1 5 2-11 1

Sestdien: plkst.21 Izraēla — Latvija, Šveice — Grieķija, Moldova — Luksemburga

Dienas prognoze


Latvija (58.vieta FIFA rangā)

Iespējamais pamatsastāvs: Vaņins, Kļava, Ivanovs, Gorkšs, Kačanovs, Žigajevs, Koļesņičenko, Astafjevs, Cauņa, Verpakovskis, Karlsons.

+ Iespēlēts pamatsastāvs;
+ Labā formā vārtsargs Vaņins, aizsargiem regulāra spēļu prakse;
+ Augsta motivācija cīnīties par pirmajām divām vietām grupā;

= = = = = = = = = = = = = = = = =

Izraēla (22.vieta FIFA rangā)

Iespējamais pamatsastāvs: Auate, Spungins, Strūls, Keinans, Bendajans, Benajuns, Albermans, Kijals, Katans, Golans, Barda.

+ Skatītāju atbalsts;
+ Alkst atriebt punktu zaudējumu Rīgā;
+ Līderiem augstāka individuālā meistarība

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi