Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Latvijas izlases un klubu futbolisti vēršas pret Futbola federāciju

Latvijas valstsvienības un vairāku Latvijas futbola klubu spēlētāji vērsušies ar atklātu vēstuli pie Futbola federācijas (LFF) prezidenta Gunta Indriksona un masu informācijas līdzekļiem, paužot sašutumu par LFF Disciplinārās komitejas “nelikumīgajām” rīcībām un bezdarbību, kas izpaužas pašu reglamenta pārkāpšanā un FIFA reglamentējošo likumu neievērošanā.

Futbolisti uzskata par nepieņemamu komisijas bezdarbību vai klubu interešu aizstāvēšanu vairākās konfliktsituācijās starp Latvijas klubiem un spēlētājiem. Kā piemēri minēti A.Piedela un A.Zakreševska atlaišana no FK Rīga komandas šāgada martā, “nesniedzot nekādus paskaidrojumus un nepieciešamo kompensāciju”, kontraktā paredzētās algas neizmaksāšana bijušajiem FK Rīgas komandas futbolistiem A.Čekulājevam un J.Žigajevam, vienlaikus atsakoties viņus atlaist uz citu komandu, kā arī Liepājas metalurga lēmums jūlijā vienpusēji lauzt līgumus ar A.Rubinu, R.Mihaļčuku un I.Bleideli.

“Šie futbolisti griezās DK LFF ar savu iesniegumu lūgdami paskaidrot un pieņemt lēmumu pēc LFF reglamenta, uz ko DK LFF neskatoties pat uz savu reglamentu pieņēma FK “Liepājas Metalurga” pusi. Pamatojot ka spēlētāji spēlēja uz atzīmi divi, kaut gan neviens tos divniekus nav licis. (..) Interesanti kas tad būs, ja kāds no FK “Liepājas metalurgs” spēlētājiem (..) iesniegs kontraktu līgumu laušanu pamatojot, ka viņus trenē nekvalificēti speciālisti, kuri liek divniekus par darbu?” (piez. – saglabāta autoru pareizrakstība)

Vēstules autori aicina G.Indriksonu kopā ar presi un neatkarīgajiem ekspertiem “tikt skaidrībā ar nelikumībām  Disciplinārajā Komisijā LFF, izvest juridisko zināšanu atestāciju V.Liholajam” (piez. – LFF sacensību organizācijas komitejas loceklis) un izskatīt viņa atbilstību amatam, kā arī pārbaudīt varbūtēju LFF sacensību organizācijas komitejas un disciplinārās komitejas locekļa J.Skredeļa “personīgo ieinteresētību lietās, kurās viņš tika iesaistīts izskatot tās”.

LFF Disciplinārās komitejas vadītājs ir Viktors Kausiņš, locekļi – Aivars Bergers, Harijs Āboliņš un Jānis Skredelis.

Vēstuli parakstījuši 43 futbolisti, tajā skaitā 15 Latvijas valstsvienības spēlētāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi