Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijas telpu futbola izlase sasniedz EČ kvalifikācijas izšķirošo kārtu

Latvijas vīriešu telpu futbola izlase svētdien Jelgavā 2018.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra priekšsacīkšu kārtas izšķirošajā spēlē ar rezultātu 4:1 (1:0) sīvā cīņā pieveica Armēniju, pēdējos divus vārtus iesitot vien noslēdzošajā minūtē. Līdz ar to Latvija triumfēja apakšgrupā un sasniedza kvalifikācijas pamatturnīru, kas notiks aprīļa pirmajā pusē.

Spēles rezultātu Artūra Šketova trenētā Latvijas izlase atklāja piektajā minūtē, kad izcēlās Artūrs Jerofejevs. Turpinājumā spēle ritēja saspringti un iespējas bija abām komandām, tomēr rezultāts ļoti ilgstoši nemainījās. Tomēr 35.minūtē Armēnija pieļāva rupju taktisko kļūdu un uz tās vārtiem tika nozīmēts brīvsitiens, ko pēc Maksima Seņa piespēles atkal realizēja Jerofejevs.

Uzreiz pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem Armēnija sāka darboties ar pieciem laukuma spēlētājiem. Kaut Latvijai bija labas iespējas ieraidīt bumbu tukšos armēņu vārtos, 84 sekundes pirms cīņas beigām Armēnija samazināja deficītu līdz 1:2, ieraidot bumbu Aigara Bondara sargātajos vārtos pēc atkārtota sitiena.

Tomēr 45 sekundes pirms spēles beigām bumbu tukšos pretinieku vārtos ieraidīja pērnā gada Latvijas labākais telpu futbolists Andrejs Aleksejevs, bet jau līdz ar spēles beigu signālu izcēlās arī Germans Martušenko, kas laukuma saimniekiem deva uzvaru.

Latvijas izlasei šajā mačā obligāti vajadzēja uzvaru, bet Armēnijai būtu pieticis ar neizšķirtu.

Latvijas izlase kvalifikācijas turnīru ceturtdien sāka ar 4:2 uzvarot Igauniju, bet dienu vēlāk nenoturēja trīs vārtu pārsvaru pār Vāciju un cīnījās neizšķirti 3:3. Tikmēr Armēnija ar 5:3 uzveica Vāciju un ar 5:1 Igauniju. Savukārt svētdien notikušajā grupas pastarīšu mačā Vācija ar 5:4 (3:3) pārspēja Igauniju.

Līdz ar to apakšgrupā ar septiņiem punktiem triumfēja Latvija, tai ar sešiem punktiem sekoja Armēnijai, Vācija nopelnīja četrus punktus, bet Igaunija palika bez punktiem. Nākamo kārtu sasniedza tikai apakšgrupu uzvarētājas.

Kvalifikācijas pamatturnīrā Latvijas izlase spēlēs Rumānijā, spēkojoties ar mājiniekiem, kā arī pērn Pasaules kausā ceturto vietu izcīnījušo Portugāli un Somiju. Grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies finālturnīram, bet otro vietu ieguvējas un viena labākā no septiņām trešo vietu guvējām sacentīsies izšķirošajā kvalifikācijas kārtā.

Līdz šim nevienai no šīm četrām komandām Eiropas čempionāta finālturnīram nav izdevies kvalificēties, turklāt Vācijas izlase savu starptautisko debiju piedzīvoja vien pagājušā gada novembrī, aizvadot divus pārbaudes mačus ar Angliju.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi