Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas telpu futbola izlasē vienam spēlētājam noteikta saslimšana ar Covid-19

Latvijas telpu futbola izlasē pirms gaidāmajām 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm vienam futbolistam noteikta saslimšana ar Covid-19, ceturtdien ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvijas telpu futbola izlase pirmo kvalifikācijas turnīra spēli Jelgavā pret Slovēniju aizvadīs 29.janvārī, bet 1.februārī paredzēta tikšanās ar Šveici.

LFF ziņo, ka ņemot vērā ikdienas dzīvošanas paradumus izlases nometnes laikā, kontaktpersonas statuss papildus noteikts vienam spēlētājam.

Treniņnometnes laikā izlases pārstāvjiem saskaņā ar LFF un Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) noteikumiem veiktas vairākas testēšanas. Nesenākajās no tām 27.janvārī pozitīvas analīzes uzrādītas valstsvienības spēlētājam Artūram Strazdiņam. Viņš no pārējās komandas ticis nošķirts un valstsvienībai šoreiz nevarēs palīdzēt.

Pēc komunikācijas ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) un attiecīgām pakārtotajām darbībām kontaktpersonas statuss noteikts valstsvienības vārtsargam Kasparam Žurovam. Līdz ar to arī viņš no pārējās komandas ir nošķirts un gaidāmajos mačos nepiedalīsies.

Ņemot vērā to, ka tādējādi Latvijas izlases sastāvā ir palicis viens nominālais vārtsargs, pašlaik norisinās komunikācija ar UEFA, lai pēc attiecīgas testēšanas izlasei pieaicinātu kādu no paplašinātajā kandidātu sarakstā iekļautajiem šīs pozīcijas spēlētājiem. Par izsaukto spēlētāju LFF ziņos atsevišķi.

Attiecībā uz pārējās komandas veselības stāvokļa uzraudzīšanu tiek veiktas sekojošas darbības - pirms 28.janvāra pirmsspēles treniņa komandai tiek veikta eksprestestēšana, un treniņā varēs piedalīties tikai spēlētāji ar negatīvu rezultātu, bet 28.janvāra vakarā izlasei tiks veikta pilnā ierindas pārbaude. Par tās rezultātiem LFF ziņos atsevišķi.

Abi mači notiks Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā bez skatītāju klātbūtnes un ievērojot stingras vietējās un starptautiskās epidemioloģiskās drošības prasības.

Kandidātu sarakstā šoreiz iekļauti piecpadsmit telpu futbolisti. Viskuplākā pārstāvniecība ir "RABA" komandai, kas izlasei sagatavojusi piecus spēlētājus, par vienu mazāk ir no "Petrow" komandas. Tāpat izlases rīcībā šoreiz būs divi ārzemēs spēlējoši futzālisti - Jānis Pastars un Arturs Baklanovs ikdienā spēlē Polijā.

Kā zināms, pagājušā gada sākumā Latvijas telpu futbola izlase kārtējo reizi pārvarēja kvalifikācijas pirmo stadiju. Kvalifikācijas otrajā etapā Latvija nokļuva vienā grupā ar Spāniju, Slovēniju un Šveici. Pirmajā mačā Spānijā Latvijas izlase bez vairāku līderu palīdzības atzina Eiropas spēcīgākās komandas pārākumu ar 0:7.

Finālturnīram kvalificēsies visu astoņu grupu uzvarētājas, kā arī sešas labākās otro vietu ieguvējas. Nākamgad finālturnīrā pirmoreiz vēsturē piedalīsies 16 komandas.

Latvijas izlase sapulcēsies svētdien Rīgā, pēc kā gatavošanos turpinās Jelgavā. Visi treniņi notiks Zemgales Olimpiskā centra sporta zālē.

Latvijas telpu futbola izlases kandidāti Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm:

vārtsargi - Kaspars Žurovs (RABA), Aigars Bondars ("Rēzekne");

laukuma spēlētāji - Matīss Babris, Germans Matjušenko, Miks Babris, Maksims Seņs (visi - "Petrow"), Romans Rožkovskis, Vlads Rimkus, Konstantins Zabarovskis, Artūrs Strazdiņš (visi - RABA), Sergejs Oļeškovs, Oskars Ikstens (abi - "Nikars"), Edgars Tarakanovs ("Rēzekne"), Jānis Pastars (Jelča-Laskovices "Acana Orzel", Polija), Andrejs Baklanovs (Pņevi "Red Dragons", Polija).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi