Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Latvijas telpu futbolisti EČ kvalifikācijas turnīru sāk ar uzvaru pār Igauniju

Latvijas vīriešu telpu futbola izlase ceturtdien Jelgavā ar uzvaru 4:2 (0:1) pret Igauniju sāka 2018.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīru.

Zemgales Olimpiskajā centrā notikušajā cīņā Latvijas izlase spēles 11.minūtē nokļuva iedzinējos, kad precīzs bija Eriks Grigorjevs. Tomēr otrajā puslaikā Latvijas izlasei piederēja pārsvars.

Teicamu sniegumu nodemonstrēja Artūrs Jerofejevs, kurš guva trīs vārtus, savukārt vēl reizi precīzs bija Oskars Ikstēns. Jerofejevs cīņas 39.minūtē panāca 4:1 Latvijas izlases labā. Igauņi centās atspēlēties un 21 sekundi pirms beigām starpību samazināja, tomēr izglābties nespēja un mājinieki svinēja uzvaru.

Citā šīs kvalifikācijas grupas pirmajā spēlē Jelgavā Armēnija ar 5:3 (3:3) uzvarēja Vāciju.

Turpinājumā piektdien Latvijas telpu futbolisti tiksies ar Vāciju, bet svētdien šo kvalifikācijas fāzi noslēgs ar dueli pret Armēniju.

Kvalifikācijas pamatturnīrā, kas notiks aprīļa pirmajā pusē, iekļūs tikai septiņu priekšsacīkšu grupu uzvarētāji.

Līdz šim nevienai no šīm četrām komandām Eiropas čempionāta finālturnīram nav izdevies kvalificēties, turklāt Vācijas izlase savu starptautisko debiju piedzīvoja vien pagājušā gada novembrī, aizvadot divus pārbaudes mačus ar Angliju.

Novembrī turpat Jelgavā Latvijas telpu futbolisti kļuva par pieckārtējiem Baltijas kausa ieguvējiem. Pēc šī turnīra Latvijas valstsvienības galvenais treneris Artūrs Šketovs sastāvā veicis dažas izmaiņas.

Veselības likstu dēļ izlasei nevarēs palīdzēt pieredzējušie Artjoms Koļesņikovs un Igors Dacko, bet viņu vietā izsaukumu izpelnījušies Beitar spēlētājs Dmitrijs Jakovļevs un Nikars pārstāvis Artūrs Jerofejevs. Tāpat valstsvienības sastāvā atgriezies arī vārtsargs Antons Astrahancevs.

Puse no 14 izlases spēlētājiem pārstāv pašmāju spēcīgāko klubu Nikars, četri telpu futbolisti ir no RABA, divi pārstāv Beitar vienību, bet viens spēlē New Project komandā.

Pērn Latvijas izlase aizkļuva līdz 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīra kārtai, kur zaudēja Krievijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai, bet nospēlēja neizšķirti ar Nīderlandi, savā grupā paliekot pēdējā, ceturtajā, vietā un finālturnīram nekvalificējoties.

Vēl pirms tam Latvijas izlase ceļazīmi uz kvalifikācijas pamatturnīru ieguva, pateicoties izcīnītajai pirmajai vietai priekšsacīkšu turnīrā Maltā, kur tika uzveikti mājinieki un Andoras telpu futbolisti, bet ar Angliju spēlēts neizšķirti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi