Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Latvijas telpu futbolisti pret Spāniju iztur pirmo puslaiku, bet piedzīvo sagrāvi

Latvijas telpu futbola izlase Nīderlandē notiekošā 2016.gada Pasaules kausa kvalifikācijas sacensību pamatturnīra pirmajā spēlē ceturtdien aizvadīja cienīgu pirmo puslaiku, tomēr ar 0:7 (0:1) piekāpās titulētajai Spānijai.

Mača rezultātu spēles sestajā minūtē atklāja Rauls Kamposs, bet turpinājumā spāņi izdarīja milzīgu spiedienu uz Latvijas izlases vārtiem. Tiesa, tas gan nesekmējās ar precīziem sitieniem un puslaiku pasaules vicečempioni noslēdza ar vienu vārtu pārsvaru.

Otrā puslaika sākumā Fernandao panāca spāņiem jau divu vārtu pārsvaru, bet puslaika otrajā daļā titulētie pretinieki minūtes laikā guva trīs vārtus.

Turpinājumā vēl divas minūtes vēlāk Adolfo panāca jau sešu vārtu pārsvaru. Savukārt punktu spāņi savai uzvarai pielika pēdējā spēles minūtē, kad Mario Riviljoss guva vārtus un nodrošināja vicečempionei uzvaru ar 7:0.

Turpinājumā piektdien Latvija plkst.21 tiksies ar mājinieci Nīderlandi, bet svētdien tā plkst.16.30 kvalifikācijas pamatturnīru noslēgs ar cīņu pret Bosnijas un Hercegovinas valstsvienību.

Abas izlases septembra nogalē aizvadīja divas savstarpējas pārbaudes spēles, kurās ar 5:1 un 8:1 pārliecinoši labāki bija spāņi.

Spānijas telpu futbola izlase ir divkārtējā pasaules čempione, titulu izcīnot 2000.gadā un vēl pēc četriem gadiem. Tāpat spāņi guvuši vienu bronzas un trīs sudraba medaļas, pēdējo no tām izcīnot pirms četriem gadiem Taizemē. Uz goda pjedestāla Spānija nav kāpusi vien pašā pirmajā Pasaules kausa finālturnīrā, kas 1989.gadā norisinājās Nīderlandē.

Tāpat Spānijas valstsvienība sešas reizes triumfējusi Eiropas čempionātā, vienu reizi kontinenta meistarsacīkstēs kļuvusi par vicečempioni, bet divas reizes izcīnījusi bronzu.

Martā Latvijas izlase ar divām no gaidāmajām pretiniecēm tikās Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīrā, nospēlējot neizšķirti 3:3 ar Nīderlandi un ar 3:7 piekāpjoties bosniešiem.

Savukārt Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā Latvija oktobrī Kiprā guva trīs uzvaras trijos mačos, kas ļāva iekļūt kvalifikācijas pamatturnīrā.

Gatavojoties Pasaules kausa kvalifikācijas pamatturnīram, Latvija novembra beigās piedalījās Baltijas kausa izcīņā, kur izcīnīja vienu uzvaru, reizi nospēlēja neizšķirti, bet izšķirošajā cīņā par titulu piedzīvoja zaudējumu Lietuvai, noliekot čempionu pilnvaras un paliekot otrajā pozīcijā.

Latvijas valstsvienības sastāvā turnīram Nīderlandē iekļauti 14 telpu futbolisti. Astoņi no tiem pārstāv Latvijas čempioni "Nikars", trīs spēlētāji ir no "Beitar" vienības, bet pārējie trīs pārstāv komandas "Rēzekne", "New Project"/SFS un "Daugavpils".

Sākotnēji sastāvā bija arī "Petrow" spēlētājs Sergejs Nagibins, tomēr viņš slimības dēļ nevarēja pievienoties izlasei un sastāvā iekļauts valstsvienības galvenā trenera Artūra Šketova palīgs Vadims Atamaņukovs, kurš ir "Daugavpils" komandas spēlētājs.

2016.gada Pasaules kausa telpu futbolā finālturnīrs notiks no 14.septembra līdz 2.oktobrim Kolumbijā. Ceļazīmes uz finālturnīru no Eiropas tiks izspēlētas sacensību izslēgšanas spēļu kārtā, kurā iekļūs pamatturnīra septiņu apakšgrupu uzvarētāji un otro vietu ieguvēji. Līdz ar to Pasaules kausu finālturnīram kvalificēsies septiņas Eiropas kontinenta komandas.

Pašreizējā Pasaules kausa telpu futbolā īpašniece ir Brazīlija, kas 2012.gadā titula mača papildlaikā ar rezultātu 3:2 pārspēja Spāniju.

Latvijas telpu futbola izlases sastāvs startam Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā:

vārtsargi - Aigars Bondars ("Rēzekne"), Antons Astrahancevs ("Nikars");

laukuma spēlētāji - Maksims Seņs, Artjoms Koļesņikovs, Konstantīns Zabarovskis, Oskars Ikstens, Igors Dacko, Andrejs Aleksejevs, Jānis Pastars, (visi - "Nikars"), Artūrs Kuļešovs, Andrejs Šustrovs, Vladimirs Terens (visi - "Beitar"), Aleksejs Lavrenovs ("New Project"/SFS), Vadims Atamaņukovs ("Daugavpils").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi