Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas U-21 futbolisti EČ kvalifikācijas mačā piekāpjas Igaunijai

Latvijas U-21 futbola izlase piektdien cieta zaudējumu 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā.

Latvijas jaunie futbolisti Pērnavā ar 1:2 (1:2) piekāpās vienaudžiem no Igaunijas.

Spēles sākumā pārsvars bija latviešiem, taču vārtus guva igauņi. 11.minūtē pēc soda sitiena Nils Toms Puriņš tālu atsita bumbu, to uztvēra Markus Sometss, pēc kura raidījuma bumba trāpīja pa Danielu Balodi un ielidoja vārtos.

Septiņas minūtes vēlāk viesi izlīdzināja rezultātu. Vispirms Alvja Jaunzema sitienu neitralizēja pretinieku vārtsargs, bet uzbrukums turpinājās un to, precīzi sitot ar pēdas ārmalu, noslēdza Marko Regža. Pēc sešām minūtēm gan igauņi atgriezās vadībā, ātrā uzbrukumā nepiesegtam pie vārtu līnijas paliekot Andersam Valgem.

Tuvojoties puslaika beigām, Latvijas futbolisti izdarīja spiedienu uz pretinieku vārtiem, taču laukuma saimnieki neitralizēja visus viesu uzbrukumus. Otrā puslaika pirmajā pusē nebija būtisku pavērsienu līdz 70.minūtē pēc otrās dzeltenās kartītes laukumu pameta Roberts Veips.

Mača kompensācijas laikā Latvijai bija iespēja izraut neizšķirtu, taču bumba pēc soda sitiena tika sista pāri vārtiem, bet pēdējās sekundēs Kaspara Kokina sitienu neitralizēja Londonas Arsenal akadēmijas audzēknis Karls Heins.

 Četras dienas vēlāk latvieši Skonto stadionā mēros spēkus ar vienaudžiem no Bulgārijas.

Apakšgrupā pēc trim spēlēm vadībā ar septiņiem punktiem ir Polija, tālāk ar pieciem punktiem seko Krievija, pa četriem punktiem ir Serbijai un Bulgārijai, trīs punktus guvusi Igaunija, bet viens punkts ir Latvijai.

Septembrī Daiņa Kazakeviča vadītā komanda Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu iesāka ar 0:1 piekāpšanos Polijai un 1:1 neizšķirtu izbraukumā ar Serbiju. 

Apakšgrupā divās spēlēs maksimālos sešus punktus iekrājusi tikai Polija, tālāk ar četriem punktiem seko Bulgārija un Krievija, pa punktam ir Serbijai un Latvijai, bet bez punktiem ir Igaunija. 

Kopumā U-21 kvalifikācijas turnīrā ir deviņas apakšgrupas. Finālturnīrā iekļūs katras grupas uzvarētāji, savukārt divas labākās otro vietu ieguvējas 2020.gada novembrī izspēlēs vēl vienu ceļazīmi izslēgšanas spēļu kārtā.

Salīdzinot ar iepriekšējo sasaukumu, tikpat kā nemainīgas palikušas vārtsargu, pussargu un uzbrucēju pozīcijas. 

Iepriekšējā čempionāta kvalifikācijas ciklā Latvijas U-21 futbolisti desmit mačos tika pie četriem punktiem, kurus iekrāja par četriem neizšķirtiem, pārējās sešās spēlēs ciešot zaudējumus.

Liela daļa no šīs izlases sastāva aizpērn U-19 valstsvienības rindās kļuva par pirmo jaunatnes valstsvienību no Latvijas, kas elites kvalifikācijas turnīru noslēdza otrajā vietā savā grupā. 

Latvijas U-21 futbola izlases kandidātu saraksts:

vārtsargi - Nils Toms Puriņš ("Riga"), Rihards Matrevics ("Barnet", Anglija);

aizsargi - Daniels Balodis ("Daugavpils"), Ivo Minkevičs ("Jelgava"), Roberts Veips ("Sampdoria", Itālija), Vladislavs Soloveičiks (Sanktpēterburgas "Zeņit", Krievija), Dmitrijs Litvinskis, Artūrs Ļotčikovs (abi - "Ventspils"), Deivids Titovs ("Brentford", Anglija), Matīss Zēģele ("Metta"), Roberts Krists Jaunarājs-Janvāris ("Liepāja"), Dāvis Dāvids Sprūds (Rosportas "Victoria", Luksemburga);

pussargi - Kristaps Liepa ("Metta"), Maksims Toņiševs ("Daugavpils"), Dmitrijs Zelenkovs ("Empoli", Itālija), Aleksejs Saveļjevs (Veronas "Hellas", Itālija), Kristers Čudars ("Liepāja"), Raivis Skrebels (Jūrmalas "Spartaks"), Alvis Jaunzems ("Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola"), Jānis Grīnbergs (Gelzenkirhenes "Schalke 04", Vācija), Danils Hvoiņickis ("Jelgava");

uzbrucēji - Marko Regža, Kaspars Kokins (abi - "Daugavpils"), Aivars Emsis (Jūrmalas "Spartaks").

Top komentāri

Žāklis
Ž
Žēl. Stadions foršs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi