Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas un Portugāles futbola izlases aizvada pirmsspēles preses konferences un treniņus

Latvijas un Portugāles futbola izlases šodien pirms piektdien gaidāmās 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles aizvada pirmsspēles preses konferences un treniņus.

Latvijas izlases pirmsspēles preses konference notiks plkst.13.30 Skonto stadiona otrā stāva konferenču zālē, kamēr treniņš sāksies plkst.11.30 stadionā Arkādija un tas būs atklāts pirmās 15 minūtes.

Savukārt Portugāles valstsvienības preses konference iecerēta plkst.17.30, bet stundu vēlāk turpat Skonto stadionā sāksies komandas treniņš, no kura atklātas arī būs pirmās 15 minūtes.

Abas komandas piektdien plkst.21.45 tiksies Skonto stadionā. Šī mača neapšaubāma favorīte ir pašreizējā Eiropas čempione Portugāle, kuras rindās spēlē pasaules futbola superzvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš arī ieradies Latvijas galvaspilsētā.

Portugāles izlase kvalifikācijas turnīra pirmā apļa spēlē novembrī savā laukumā Latviju uzvarēja ar 4:1.

Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pirms savām pirmajām spēlēm pēc atgriešanās amatā nomainījis gandrīz pusi sastāva, valstsvienībā iekļaujot sešus debitantus - Robertu Uldriķi, Dāvi Indrānu, Jevgēņiju Kazačoku, Edgaru Vardanjanu, Ņikitu Koļesovu un Kasparu Ikstenu.

Savukārt pēcāk izlases sastāvu papildināja arī aizsargi Vitālijs Maksimenko un Mārcis Ošs, kā arī pussargs Jānis Ikaunieks.

Salīdzinot ar iepriekšējām spēlēm, ar izlasi šoreiz vairs nav Artūra Zjuzina, Arta Lazdiņa, Igora Kozlova, Ivana Lukjanova, Oskara Kļavas, Vladislava Gabova un Igora Tarasova, tāpat komandā nav arī Artjoma Rudņeva. Tikmēr sastāvā iekļauts arī Aleksandrs Solovjovs, kurš izlasē debitēja iepriekšējās spēlēs, un Vladimirs Kamešs.

Vēl ilgstoši traumēti ir Aleksandrs Cauņa un Kaspars Dubra, kuri joprojām nevar palīdzēt izlasei.

Starkovs pie Latvijas izlases stūres atgriezās aprīlī. Patlaban 61 gadu vecais speciālists amatā nomainījis Marianu Paharu, kurš marta beigās atkāpās no izlases galvenā trenera amata. Starkovam karjeras laikā šī ir trešā reize pie izlases stūres.

Starkovs izlases treneru kolektīvā iekļāvis kādreizējo barjersprinteri Staņislavu Olijaru, kurš šosezon ir arī virslīgas komandas RFS fiziskās sagatavotības treneris. Komandā tagad ir arī video analītiķis Iļja Ščaņicins, bet galvenajam trenerim palīdz Andris Riherts un Vitālijs Astafjevs, kuri izlasē bija arī iepriekš.

Pirmoreiz par Latvijas valstsvienības galveno treneri Starkovs kļuva 2001.gada vasarā, komandu vadot līdz 2004.gada beigām. Šajā posmā tika sasniegts līdz šim lielākais panākums Latvijas futbola izlases vēsturē, jo komanda kvalificējās un spēlēja 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Portugālē. Savukārt atkārtoti viņš amatu pārņēma 2007.gada aprīlī, bet pēc sešiem gadiem viņu nomainīja Pahars.

Pērn februārī Starkovs kļuva par vienu no Pahara asistentiem, bet pirms tam viņš bija Latvijas Futbola federācijas (LFF) nacionālo izlašu komitejas priekšsēdētājs.

Pahars amatā atradās kopš 2013.gada vasaras, tomēr marta beigās dienu pēc kapitulācijas pārbaudes spēlē Gruzijai ar 0:5 viņš atkāpās no amata.

Savukārt Portugāles izlase Rīgā, izvairoties no mediju uzmanības, ieradās trešdienas vakarā ar savu lielāko zvaigzni Ronaldu ierindā. Vēl tikai sestdien viņš kopā ar Spānijas grandu Madrides Real triumfēja UEFA Čempionu līgā, bet jau otrdienas vakarā ieradās izlases nometnē, lai uzsāktu treniņus. Ātrāk ar komandu bija cits Real futbolists Pepe, kurš gan finālā nespēlēja un kurš, visticamāk, starpsezonā atstās Madrides klubu.

Zīmīgi, ka nupat Ronaldu ietekmīgā laikraksta Forbes versijā tika pasludināts par pasaulē pelnošāko sportistu.

Sestdien Portugāle aizvadīja arī pārbaudes spēli, savā laukumā ar 4:0 sagraujot Kipru.

Portugāles izlasei turpinājumā gaidāms saspringts spēļu posms. Uzreiz pēc spēles Rīgā tā atgriezīsies dzimtenē, bet jau 18.jūnijā Krievijā sāks dalību Konfederāciju kausā, apakšgrupā tiekoties ar Meksiku, Krieviju un Jaunzēlandi.

Pērn Portugāles izlase pirmo reizi valsts pastāvēšanas vēsturē kļuva par Eiropas čempioni, triumfējot Francijā notikušajā finālturnīrā. Zīmīgi, ka jau finālmača ievadā nopietnā traumā iedzīvojās Ronaldu, kurš nebija spējīgs turpināt spēli pret Franciju, tomēr portugāļi arī bez viņa laukumā spēja izcīnīt panākumu pagarinājumā. Toreiz uzvaru nodrošināja Eders, kurš gan šoreiz valstsvienībā nav iekļauts.

Tāpat no slavenākajiem Portugāles futbolistiem starp kandidātiem nav Minhenes Bayern pussarga Renatu Sanšeša. No pērnā gada Eiropas čempioniem sastāvā nav arī Eduardu, Antonī Lopešs, Rikārdu Karvaļu, Vieirinja un Rafa Silva, kamēr sastāvā iekļauti Pici, Bernardu Silva, Želsuns Martiņšs, Andrē Silva, Luišs Netu, Nelsons Semedu, Betu un Žuzē Sa.

Savukārt šonedēļ tapa zināms, ka pussargs Žuāu Māriu iedzīvojies kājas muskuļa traumā un spēlē pret Latviju palīdzēt nevarēs.

Pēc dueļa ar Portugāles izlasi Latvija 12.jūnijā turpat Skonto stadionā aizvadīs pārbaudes spēli pret Igaunijas valstsvienību.

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas kopvērtējumā līdere Šveice piecās kārtās guvusi maksimāli iespējamos 15 punktus, bet tai ar 12 punktiem seko Portugāle. Septiņus punktus iekrājusi Ungārija, bet ar pieciem seko Fēru salas. Tikmēr Latvijai ir trīs punkti, bet Andora guvusi vienu punktu.

Katras apakšgrupas spēcīgākā izlase automātiski sasniegs Pasaules kausa finālturnīru, kamēr astoņas no deviņām otro vietu ieguvējām piedalīsies play-off kārtā, tādējādi sadalot vēl četras ceļazīmes.

Nākamā gada Pasaules kausa finālturnīrs notiks Krievijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi