Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LFF noslēdz līgumu par Daugavas stadiona tribīņu jumta būvniecību

Virs vienas no stadiona Daugava tribīnēm tiks būvēts jumts, aģentūru LETA informēja Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses dienests.

Pēc konkursā saņemto tehnisko un finanšu piedāvājumu izvērtēšanas augusta beigās LFF valde apstiprināja SIA "Juminiks Ltd" kā partneri jumta būvniecībai, bet piektdien ar šo būvfirmu noslēgts līgums par būvdarbu veikšanu.

Izbīdāmā jumta izbūve virs "Daugavas" stadiona pirmā līmeņa rietumu tribīnēm ļaus izpildīt Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) stadionu klasifikācijas prasības, tai skaitā prasības pēc apjumtām masu mediju sēdvietām.

Jumta izbūve tiks veikta atbilstoši jau izstrādātajam būvprojektam un Rīgas pilsētas būvvaldes piešķirtajai būvatļaujai. Projekta realizēšanu pārrauga LFF, piesaistot tam atsevišķu UEFA finansējumu.

Saskaņā ar noslēgto līgumu būvdarbu izpildes termiņš ir deviņi mēneši. Ņemot vērā stadionā paredzētos pasākumus un to kalendāru, būvdarbu sākšana tiek plānota ne ātrāk par novembri.

"Šis ir ieguldījums ne tikai stadionā, kas pašlaik ir Latvijas nacionālās izlases mājvieta, bet arī mūsu klubos, kuru ambīcijām spēlēt Eiropas turnīru tālākajās kārtās ir būtiska arī infrastruktūra ar nepieciešamo kategoriju," norāda LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Projekta realizēšanai tiks novirzīts tieši šim mērķim piesaistīts finansējums, kas neietekmēs citus īsāka un garāka termiņa darbus Latvijas futbola infrastruktūras uzlabošanā.

Iepriekš šogad starp LFF un valsts SIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" tika noslēgts līgums par abu pušu sadarbošanos jumta izbūvē. Federācijai saskaņā ar būvniecību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem nodotas apbūves tiesības, bet LFF apņemas veikt attiecīgos būvdarbus un tos pilnībā finansēt no šim mērķim piesaistītajiem līdzekļiem.

Objekts pēc tā nodošanas ekspluatācijā būs kultūras un sporta centra "Daugavas stadions" īpašums.

Šie ieguldījumi stadiona "Daugava" pilnveidošanā to pietuvinās ceturtās jeb augstākās UEFA kategorijas iegūšanai.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Juminiks Ltd" īpašnieks ir Juris Rasnačs. 2020.gadā uzņēmums strādāja ar 1 913 082 eiro apgrozījumu un 60 019 eiro lielu peļņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi