Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LFF valdē ievēl Engeli, Kučinsku, Latkovski, Mackeviču, Mihaļčuku un Rozīti

Piektdien Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdē tika ievēlēti Jānis Engelis, Anastasija Kučinska, Emīls Latkovskis, Nauris Mackevičs, Viktorija Mihaļčuka un Andis Rozītis. No astoņiem kandidātiem pietiekamu biedru atbalstu nesaņēma Jānis Apse un Guntars Indriksons.

Vislielāko biedru uzticību jeb 97 balsis saņēma futbola kluba Daugavpils ģenerāldirektors Mackevičs, 92 balsis tika Vidzemes Futbola centra vadītājam Rozītim, 88 balsis guva futbola kluba Super Nova prezidents. Tālāk ar 86 balsīm bija bijušais virslīgas izpilddirektors Emīls Latkovskis, 84 balsis saņēma bijusī LFF administrācijas vadītāja Mihaļčuka, bet pie 73 balsīm tika jau pirms tam valdē strādājusī Kučinska.

Futbola kluba Dinamo Rīga vadītājs Apse saņēma 71 balsu, bet LFF Infrastruktūras un reģionālās attīstības komitejas loceklis Indriksons tika pie 48 balsīm.

Valdē strādās arī jaunievēlētais prezidents Vadims Ļašenko, kā arī abi viceprezidenti Sergejs Kovaļovs un Olafs Pulks.

No iepriekšējās valdes vietu tajā saglabāja Engelis, Kučinska un Kovaļovs. Trešdien valdi atstāja Mackeviča kolēģis biedrībā Futbola centrs Daugavpils Aleksandrs Isakovs, bet līdz piektdienai valdes sastāvā bija Vadims Direktorenko, Arturs Zakreševskis, Guntis Blumbergs, Engelis, Kovaļovs un Egons Brants

Jau ziņots, ka par LFF prezidentu piektdien notiekošajā kongresā tika ievēlēts Ļašenko.

Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidents Ļašenko balsojumā saņēma 96 balsis, bet viņa konkurents, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) tika pie 26 balsīm. Seši delegāti atturējās no balsojuma.

Tikmēr par organizācijas pirmo viceprezidentu tika ievēlēts Tukuma sporta skolas direktors Kovaļovs, kurš saņēma 95 balsis, bet par otro viceprezidentu ar 85 balsīm kļuva JDFS Alberts valdes priekšsēdētājs Pulks. Daugavpils Olimpiskā centra valdes loceklis Vladimirs Šteinbergs balsojumā saņēma 40 balsis.

No amatos ievēlētajiem tikai Kučinska pirms tam netika prezentēta kā Ļašenko komandas locekle.

Tāpat piektdien notika neatkarīgu komiteju vēlēšanas.

Disciplinārlietu komitejā tika ievēlēti Jevgēņija Tverjanoviča, Jānis Pavlovskis, Aleksandrs Čapulis, Raivis Grīnbergs un Ēriks Pļuta. Godīgas spēles un ētikas komitejā biedri ievēlēja Ivo Klotiņu, Aigaru Siliņu, Jāni Mežecki un Aleksandru Žuravļovu.

Tikmēr spēlētāju statusa un pāreju komitejā biedri uzticību pauda Matīsam Šķiņķim, Reinim Papulim, Sergejam Usačovam, Aleksandram Kuzņecovam un Jānim Brīdiņam. Apelāciju komitejā biedri ievēlēja Radu Matjušinu, Eduardu Žabko, Edgaru Strēli un Guntu Pālu, bet pārvaldības un attīstības nodaļā biedri izraudzījās Anrī Leimani.

LFF biedri balsoja arī par juridisko komiteju jauno nolikumu apstiprināšanu. Ar 113 balsīm "par" un deviņu biedru balsīm "pret" tika apstiprināts LFF Juridisko institūciju nolikums, LFF Ētikas kodekss, LFF Disciplinārais reglaments un LFF Klubu licencēšanas institūciju nolikums.

Kongresa darba kārtības gaitā tika apstiprināts arī 2020. gada LFF budžets ar 187 tūkstošu eiro lielu ieņēmumu pārsniegumu pār izdevumiem. "Par" 2020. gada LFF budžeta apstiprināšanu balsoja 111 biedru, "pret" balsoja 11 biedru, pārējie biedri neizmantoja savas balsstiesības.

Vēlēšanu kongress bija paredzēts 24.aprīlī, bet koronavīrusa pandēmijas dēļ to nācās pārcelt.

Pērn oktobrī LFF ārkārtas kongresā biedri nolēma atstādināt no amata organizācijas prezidentu Kasparu Gorkšu. Viņš par LFF prezidentu tika ievēlēts aizpērn uz diviem gadiem, amatā nomainot Gunti Indriksonu. Toreiz uz prezidenta amatu pretendēja arī bijušais Latvijas telpu futbola izlases spēlētājs Ļašenko un Krišjānis Kļaviņš.

Pēc Gorkša atbrīvošanai līdz šodienai LFF strādāja bez prezidenta, bet paraksta tiesības bija LFF ģenerālsekretāram Edgaram Pukinskam.

Papildināts viss tekts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi