Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Līdere Riga pārceltajā virslīgas spēlē zaudē punktu Ventspilij

Futbola klubs Riga trešdien Optibet Latvijas futbola virslīgas 24.kārtas pārceltajā spēlē savā laukumā spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Ventspils komandu.

Viesi pie standartsituācijas tika jau mača ceturtajā minūtē, tomēr no šīs iespējas neko ievērības cienīgu neizdevās izveidot. Puslaika turpinājumā abas komandas spēlēja piesardzīgi, ar uzbrukumiem neaizraujoties. Spēle lielākoties noritēja laukuma vidusdaļā kādai no komandām ilgstoši saspēlējoties. Pirmā puslaika pašā izskaņā ventspilnieku spēlētājs, cīnoties par bumbu, ar kāju iespēra "Riga" vārtsargam, tomēr epizode noslēdzās bez gūtām traumām vai noraidījumiem. Brīdi vēlāk pie standartsituācijas tika "Riga", bet Deniss Rakels bumbu centrēja pāri vārtiem, pirmajām 45 minūtēm noslēdzoties bez gūtiem vārtiem.

Otro puslaiku aktīvāk iesāka ventspilnieki, kuri 55.minūtē izprovocēja Antoniju Černomordiju uz pārkāpumu, kurš saņēma sarkano kartīti, atstājot mājiniekus desmit vīru sastāvā. Pēc piešķirtā soda ventspilniekiem bija iespēja izpildīt brīvsitienu no aptuveni 20 metru atzīmes, tomēr šī situācija palika neizmantota. Četras minūtes vēlāk viesiem izdevās gūt vārtus, tomēr tie netika ieskaitīti, jo viens no "Ventspils" spēlētājiem traucēja vārtsargam pārvietoties.

Spēles turpinājumā 72.minūtē Rodrigess Figeira pie laukuma gala līnijas tika galā ar ventspilnieku aizsargu un piespēlēja bumbu soda laukumā, kur neviens no viņa pāriniekiem pie tās netika, tai aizripojot gar pašiem vārtiem. Atlikušajā laikā aktīvāki bija rīdzinieki, tomēr vārtus gūt tā arī neizdevās, mačam noslēdzoties ar bezvārtu neizšķirtu.

Zīmīgi, ka abas komandas pēdējās četrās sezonās četras reizes spēlējušas neizšķirti, negūstot vārtus.

"Riga" komanda, kuru tikai nepilns pusmetrs šķīra no UEFA Eiropas līgas grupu turnīra, straujiem soļiem tuvojas pretī savam otrajam čempiontitulam pēc kārtas. Latvijas čempione zaudējuma rūgtumu nav izjutusi kopš jūnija beigām un tuvāko sekotāju RFS apsteidz par astoņiem punktiem, turklāt "Riga" vienībai pēc šodienas mača būs vēl viena spēle rezervē.

"Ventspils" virslīgā nav zaudējusi teju trīs mēnešus, šajā laikā deviņos mačos izcīnot sešas uzvaras un trīs reizes spēlējot neizšķirti. Kurzemes komandai uzvara vajadzīga, lai nostiprinātos pirmajā trijniekā un pietuvotos RFS, jo, ja oktobra beigās "Jelgava" virs galvas cels Latvijas kausu, ar ceturto vietu var nepietikt Eirokausu sasniegšanai.

Ventspilniekiem šī būs otrā spēle bez sava uzbrukuma līdera Tosina Aijeguna, kurš karjeru turpinās Šveices augstākās līgas komandā "Zurich". Aijeguns šosezon ar 11 vārtiem dala virslīgas rezultatīvākā spēlētāja godu.

Pirmajā aplī mačs noslēdzās bezvārtu neizšķirti 0:0, otrajā aplī ar 2:0 uzvarēja rīdzinieki, bet trešajā aplī ar 1:0 pārāki bija ventspilnieki.

Ar 54 punktiem 25 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par deviņiem punktiem mazāk ir 26 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 42 punktiem 26 spēlēs seko "Ventspils", bet 37 punkti 26 mačos ir "Spartaks" vienībai. Vēl 35 punkti 25 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, 29 punkti 25 dueļos - "Liepājai", 28 punkti tikpat cīņās - "Jelgavai", 26 punkti 26 spēlēs - "Daugavpilij", bet pēdējā ar 23 punktiem 26 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi