Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Liepāja gatava uzņemt FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas spēli ar Portugāli

Liepājas pilsētas pašvaldība otrdien nosūtījusi apstiprinājuma vēstuli Latvijas Futbola federācijai, kurā paudusi gatavību nodrošināt spēles norisi, vēsta Liepājas dome. Šāds lēmums pieņemts, apzinoties ārkārtas situāciju saistībā ar riskiem nodrošināt 9.jūnijā Rīgā, Skonto stadionā plānoto Latvijas futbola izlases spēli pret Portugāles izlasi.

"Apzinoties situācijas nozīmību, Liepājas pilsētas pašvaldība pauž viennozīmīgu gatavību nodrošināt šāda līmeņa un kvalitātes sporta pasākuma norisi Liepājā, veicot stadionā Daugava nepieciešamo sporta infrastruktūras pielāgošanu atbilstoši starptautiskajām sertifikācijas normām," teikts Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja Ulda Seska parakstītajā vēstulē Latvijas Futbola federācijai. Vēstulē apliecināts, ka Liepāja pret šo izaicinājumu attiecas ar visaugstāko atbildību un savu piemērotību kā vienu no kvalitatīvākajām un atbilstošākajām sporta pilsētām ne tikai Latvijas mērogā, bet arī Eiropā apliecinājusi, iegūstot 2016.gadā Eiropas sporta pilsētas titulu, kā arī gūstot ilgstošu pieredzi Eiropas un Pasaules līmeņa čempionātu posmu organizēšanā pilsētā.

Iepriekš UEFA pārstāvju veiktā Latvijas apsekojumā Liepājas sporta infrastruktūra ir atzīta kā vienīgā bez Rīgas, kurā, pielāgojot Daugavas stadionu FIFA un EUFA 3.kategorijas stadiona prasībām, būtu iespējams aizvadīt Latvijas Nacionālās futbola izlases starptautiskās spēles. Šobrīd veikti aptuvenie aprēķini stadiona pielāgošanai UEFA prasībām, par ko informēts arī Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un premjerministrs Māris Kučinskis.

Jau vēstīts, ka uzņēmēju privātu strīdu dēļ Skonto stadionā aizvadītajā nedēļā sākta daļēja aprīkojuma demontāža, kas rada bažas par iespējām nodrošināt 9.jūnijā paredzēto Latvijas futbola izlases spēli pret Eiropas čempioni – Portugāli – ar Krištianu Ronaldu ierindā.

Skonto stadionā sākta kustamā īpašuma demontāža, noņemot apgaismojuma stabu prožektorus un tribīņu krēslus. Kā apliecinājis SIA Light īpašnieks, igauņu uzņēmējs Alans Selters, Skonto stadionā notiek uzņēmumam piederošās kustamās mantas apķīlāšana un izņemšana, kā to paredzot tiesas spriedums.

Tomēr neskatoties uz bijušo un esošo īpašnieku strīdiem, maijā un jūnijā Skonto stadionā plānotās spēles, kuras organizē Latvijas Futbola federācija (LFF), varēs notikt, - pēc tikšanās ar stadiona apsaimniekotāju SIA Fitnesa parks solīja LFF.

LFF pauda cerību, ka stadiona pārvaldnieki SIA Fitnesa parks, tā īpašnieki SIA Adventika Group un situācijā iesaistītā SIA Light atradīs savstarpēju kompromisu. LFF uzsvēra, ka ir gatava iesaistīties visu pušu pārrunās, jo LFF interesēs ir plānoto spēļu veiksmīga norise un pēc iespējas ātrāka skaidrība. LFF, reaģējot uz piektdienas notikumiem, oficiāli vērsusies pie SIA Adventika Group un SIA Light, lūdzot situācijas skaidrojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi