Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Londonas Chelsea atliek plānus par jauna stadiona celtniecību

Anglijas futbola premjerlīgas klubs Londonas Chelsea paziņojis, ka "nepiemērota investīciju klimata" dēļ atliek plānus par jauna stadiona ar 60 000 vietām būvi.

Savā paziņojumā klubs norādījis, ka projekta izstrāde tiek apturēta. "Nenotiks nekādi darbi pie dizaina un plānošanas," teikts paziņojumā.

Tāpat nav noteikts termiņš, ja klubs vēlēsies pārskatīt savu lēmumu. Jauno stadionu bija plānots celt pašreizējā Stamford Bridge vietā Londonas rietumos un uz to pārcelties 2021.gadā.

Konkursā Stamford Bridge pārbūvēšanai uzvarēja Šveices firma Herzog and de Meuron, kas jau cēla Allianz Arena Minhenē un Putna ligzdu Pekinā. Atļauju projekta realizācijai jau bija devusi vietējā vara, bet ar māju īpašniekiem panākta vienošanās par kompensāciju.

Tomēr ievērojamu kavēšanos izraisīja konflikts ar kādu ģimeni, kuras īpašums atrodas blakus stadionam, kas palielināja izmaksas līdz apmēram 114 miljardiem eiro.

Šis paziņojums nāk laikā, kad kluba īpašniekam no Krievijas Romānam Abramovičam joprojām nav pagarināta Lielbritānijas vīza.

Neskaidrības ir arī par pagaidu stadionu, kurā komanda spēlētu, kamēr notiek celtniecība, taču netika izslēgta īslaicīga pārcelšanās uz slaveno Vemblija stadionu.

Piedāvājums no amerikāņu magnāta Šahida Hana nopirkt 90 000 vietu stadionu no Anglijas Futbola asociācijas (FA) liek apšaubīt šo iespēju.

Izslēgta arī iespēja izmantot regbija stadionu Tviknemā, kurā ir 80 000 vietu. Stamford Bridge pašreizējā ietilpība (41 631 vieta) tālu atpaliek no šobrīd lielākā Londonas stadiona, Arsenal piederošā Emirates Stadium (59 867) ietilpības. Ar apmēram tādu pašu ietilpību sākta citas Londonas komandas Totenhemas Hotspur stadiona būve.

Savukārt Vesthemas United iziet pārbaudi tiesībām izmantot London Stadium, kurā ir 66 000 vietu, taču atļauja dota aizpildīt tikai 57 000 vietas.

Aizvadītajā sezonā Chelsea premjerlīgā ieņēma piekto vietu un izcīnīja FA kausu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi