Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 20. jūnijs
Rasa, Rasma, Maira

Madrides Real futbolisti triumfē UEFA Čempionu līgā

Madrides "Real" futbolisti sestdien Vemblija stadionā Londonā triumfēja šīs sezonas UEFA Čempionu līgā, spāņu klubam Eiropas prestižākajā klubu turnīrā uzvarot 15.reizi vēsturē. Finālā "Real" ar rezultātu 2:0 (0:0) uzvarēja Dortmundes "Borussia". Madridiešiem vārtus guva Dani Karvahals un Vinisiuss Žuniors.

Pirmās 20 minūtes aizritēja piesardzīgā spēlē, bet pēc tam "Borussia" futbolistiem bija divas izcilas iespējas gūt vārtus. Vispirms izgājienu pret vārtsargu neizmantoja Karims Adejemi, bet pēc tam pa vārtu stabu trāpīja Niklass Fillkrugs. Vēlāk abi divi vēlreiz apdraudēja Tibo Kurtuā sargātos vārtus.

Mača favorīti madridieši tā arī pirmajā puslaikā neizdarīja nevienu sitienu pa Gregora Kobela sargāto vārtu taisnstūri, taču kļuva aktīvāki otrajā puslaikā. 49.minūtē Kobels neitralizēja Toni Krosa teicam izpildīto soda sitienu, bet pēcāk bumbu pāri vārtiem sita Karvahals.

Otrā puslaika vidū "Real" komandai bija vēl viena laba iespēja gūt vārtus, taču bijušais dortmundietis Džūds Belingems lēcienā netrāpīja pa bumbu.

1:0 karaliskais klubs panāca 74.minūtē, kad pēc Krosa izpildītā stūra sitiena nekļūdīgu raidījumu ar galvu izpildīja Karvahals.

Turpinājumā Kobels palīdzēja "Borussia" futbolistiem noturēties spēlē, taču viņa komandas biedru kļūda atnesa pretiniekiem otros vārtus. Cīņas 83.minūtē dortmundieši zaudēja bumbu pie sava soda laukuma un pēc Belingema piespēles vārtus guva Vinisiuss.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām bumbu vārtos ieraidīja Fillkrugs, taču piespēles brīdī tika konstatēta aizmugure un vārtu guvums ātri tika atcelts.

Gan Kross "Real" rindās, gan Marko Roiss "Borussia" sastāvā aizvadīja savas pēdējās spēles šajos klubos.

Madrides komandas stūrmanis Karlo Ančeloti ir pieckārtējs UEFA Čempionu līgas uzvarētājs, divreiz to paveicot ar "AC Milan" un trīsreiz - ar "Real". Itālis ir UEFA Čempionu līgas titulētākais treneris.

"Borussia" galvenais treneris Edins Terzičs ar pārtraukumiem savā amatā ir tikai divarpus gadus un sestdien strādāja savas līdzšinējās karjeras nozīmīgākajā finālā.

"Real" klubam izdevies kopā izcīnīt 15 Čempionu līgas titulus, iepriekšējo reizi triumfējot Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā 2022.gadā, bet pērn Madrides vienība apstājās pusfinālā, zaudējot Mančestras "City".

Savukārt "Borussia" vienīgo Čempionu līgas titulu izcīnījusi 1997.gadā un šosezon sasniedza finālu pirmo reizi kopš 2013.gada.

Abas komandas tikās Čempionu līgas grupu turnīros 2016. un 2017.gadā. 2016.gadā abi mači noslēdzās neizšķirti, bet nākamajā sezonā divas uzvaras ar vienu vārtu starpību svinēja Madrides futbolisti.

Čempionu līgas pamatturnīrā spēlēja 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļuva astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi