Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Maltas komanda FK Ventspils vārtsargu vaino rasismā

Maltas futbola komanda Gziras United vaino Ventspils vārtsargu Konstantinu Mahnovski rasismā, kamēr Latvijas kluba izpilddirektors Sergejs Usačovs sarunā ar aģentūru LETA noraida kurzemniekiem izvirzīto apsūdzību.

Jau ziņots, ka "Ventspils" ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas atbildes mačā viesos spēkojās neizšķirti 2:2 ar Maltas komandu Gziras "United". Pirmajā cīņā Ventspilī Latvijas komanda izcīnīja graujošu uzvaru ar 4:0, bet divu spēļu summā vienību savstarpējais duelis noslēdzās ar pārliecinošu 6:2 par labu ventspilniekiem.

Pēc spēles sarkanās kartītes tika parādītas "Ventspils" ukraiņu vārtsargam Mahnovskim un "United" senegāliešu uzbrucējam Amadu Sambam.

Atsaucoties uz "NET Television’s Replay", "Independent.com.mt" ziņo, ka Mahnovskis rasistiski apvainojis Sambu, kā rezultātā izcēlies konflikts, kas pārtraukts tikai ar Maltas kluba vadības iejaukšanos. Tāpat tiek ziņots, ka Latvijas klubs Maltas vienībai sūtījis vēstuli ar mērķi izdarīt spiedienu, lai tas noliedz incidentu un vārtsarga iespējamās rasistiskās darbības.

Portālam konfliktu apstiprināja arī Gziras vienības prezidents Šerlons Peiss, kurš pauda, ka klubs noraidījis šo vēstuli un par faktu ticis paziņots Eiropas Futbola federāciju asociācijai (UEFA).

Savukārt Usačovs, komentējot Maltas medijos publicēto informāciju, atzīmēja, ka pretinieki šādā veidā cenšas apslēpt savas neizdarības spēles organizēšanā.

"Pirmkārt, netika nodrošināta drošība mūsu komandai spēles laikā. Viss sākās ar incidentu pēc spēles beigām, kad mūsu vārtsargs devās pie komandas svinēt uzvaru, bet viņam uzbruka Maltas komandas spēlētāji. Neviens no drošības dienestiem neiesaistījās incidenta novēršanā. Tikai pateicoties mūsu kluba darbiniekiem, izdevās pievērst galvenā tiesneša uzmanību. Tikai pēc tam izdevās atbrīvot mūsu vārtsargu no aplenkuma. Pēc tam bija grūtības nokļūt ģērbtuvē, jo pretinieki uzvedās ļoti agresīvi. Tikai vēlāk uzzinājām, ka diviem spēlētājiem parādītas sarkanās kartītes," stāstīja Usačovs, kurš gan pats nebija devies līdzi komandai.

"Pēc tam dzirdējām, ka Maltas komanda apvainoja mūsu vārtsargu par rasistiskiem izteikumiem. Pirmkārt, mūsu vārtsargs ir Ukrainas pilsonis, kurš nerunā angļu valodā. Otrkārt, esam multinacionāla komanda, kurā principiāli nepastāv rasisms. Turklāt Maltā komandas pamatsastāvā vien bija seši tumšādaini futbolisti. Maltieši, baidoties no bargākām sankcijām, cenšas attaisnot savu spēlētāju agresīvo uzvedību un drošības dienestu paviršo darbību. Tas ir mans viedoklis. Pats Maltā nebiju, bet tas ir tas, ko dzirdēju. No UEFA neko neesam saņēmuši. Jebkurā gadījumā, klubs vērsīsies UEFA, lai izskaidrotu situāciju un saprastu, kas notika, lai izkliedētu visas runas par rasismu," atklāja Usačovs.

"Ventpils" kvalifikācijas trešajā kārtā tiksies ar Portugāles klubu "Vitoria". Pirmais mačs tiks aizvadīts jau ceturtdien Daugavas stadionā Rīgā, jo tas ir vienīgais stadions Latvijā, kas atbilst trešās kārtas tehniskajām prasībām.

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, ir jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas un "play-off" kārta. "Ventspils" ir vienīgā Latvijas komanda, kas spēlējusi Eiropas līgas grupu turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi