Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Meksika septīto reizi pēc kārtas izstājas PK astotdaļfinālā, Brazīlija soļo tālāk

Pasaules kausa izcīņas astotdaļfinālu pārvarējusi Brazīlijas futbola izlase, kas pirmdien ar rezultātu 2:0 (0:0) apspēlēja Meksiku, iekļūstot turnīra ceturtdaļfinālā.

Vārtus Brazīlijas izlases sastāvā otrajā puslaikā guva komandas līderis Neimars un uz maiņu nākušais Robērtu Firminu.

Spēles pirmajā puslaikā brazīlieši nedaudz vairāk kontrolēja bumbu un biežāk sita pretinieku vārtu virzienā. Ar precīziem sitieniem neviena no komandām gan 45 minūšu laikā neizcēlās, un pirmais puslaiks noslēdzās bez gūtajiem vārtiem.

Otrajā puslaikā brazīliešiem izdevās iegūt pārsvaru, kad 51.minūtē prasmīgi kreisajā malā nospēlēja Viljans, kurš padeva precīzu piespēli dziļāk soda laukumā, kur bumbu vārtos ar pirmo pieskārienu pāradresēja Neimars.

Brazīlija ieguva svarīgu pārsvaru un nedaudz vēlāk gandrīz dubultoja pārsvaru pēc spēcīga Viljana sitiena, taču meksikāņu vārtsargs Giljermo Očoa bumbu atsita.

Meksikāņi vairākkārt pārkāpa noteikumus pret Neimaru, turklāt kādā no epizodēm kāds no Meksikas spēlētājiem uzkāpa brazīlietim uz kājas. Neimars gan varēja maču turpināt.

Spēles izskaņā Brazīlijai izdevās gūt vēl vienus vārtus, kad pretuzbrukumā Neimars padeva piespēli uz maiņu nākušajam Firminu, kurš 88.minūtē guva savus pirmos vārtus Pasaules kausā. Spēles turpinājumā meksikāņiem neizdevās atspēlēties, un Brazīlija sasniedza turnīra ceturtdaļfinālu.

Brazīlieši šajā spēlē pietaupīja iepriekš savainojumu guvušo Marsēlu, atstājot viņu rezervē, bet Meksikas izlasei pamatsastāvā izgāja leģendārais Rafaels Markess, kuram šis ir jau piektais Pasaules kausa finālturnīrs.

Vēl pirmdien astotdaļfināla cīņu aizvadīs Beļģijas un Japānas izlases. Spēles tiešraide plkst.21 būs vērojama kanālā LTV7.

Iepriekš grupu turnīrā Brazīlijas futbolisti ar 2:0 pieveica Serbiju un Kostariku, kā arī nospēlēja 1:1 ar Šveici, izcīnot pirmo vietu E grupā. Savukārt Meksika ar 1:0 un 2:1 uzvarēja attiecīgi pasaules čempioni Vāciju un Dienvidkoreju, bet ar 0:3 piekāpās Zviedrijai, paliekot otrajā vietā F grupā.

Brazīlija ir visu laiku veiksmīgākā Pasaules kausu dalībniece. Par pasaules čempioni tā kļuvusi piecas reizes - 1958., 1962., 1970., 1994. un 2002.gadā. Kopumā šī valstsvienība Pasaules kausa izcīņā spēlējusi 21 reizi, pa divām reizēm vēl paliekot otrajā un trešajā vietā. Pirms četriem gadiem savās mājās notikušajā Pasaules kausā brazīlieši palika ceturtajā vietā. Šajā turnīrā komandas galvenais treneris ir Adenors Leonārdu Baši jeb Tite.

Meksika Pasaules kausā piedalās jau 16.reizi un septīto reizi pēc kārtas. Jau septiņus turnīrus pēc kārtas šī komanda spējusi sasniegt izslēgšanas sacensības. Komandas stūrmanis ir Huans Karloss Osorio.

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21.reizi.

Sacensībās sākotnēji piedalījās 32 komandas, kuras priekšsacīkstēs tika salozētas astoņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas iekļuva izslēgšanas spēļu stadijā, kas sākās no astotdaļfināla.

Sacensības risinās viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15.jūlijā Maskavā.

Finālturnīrā tiks sadalīts iespaidīgs naudas balvu fonds, komandām sadalot 352 miljonus eiro, uzvarētājiem iegūstot 33 miljonus eiro lielu prēmiju.

Šis Pasaules kauss paliks vēsturē arī kā pirmais, kurā tiek izmantota Video tiesneša sistēma jeb VAR. Šāds jaunievedums tika ieviests, lai noteiktu, vai bijis vārtu guvums, 11 metru soda sitiens, noraidījums no laukuma, vai arī kļūdains spriedums par spēlētāja identitāti kādā no tiesneša lēmumiem.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā notiek 11 pilsētās, cīņas aizvadot 12 stadionos.

Pašreizējā Pasaules kausa īpašniece ir Vācija, kamēr Brazīlija pēdējo reizi sacensībās uzvarēja 2002.gadā.

Pasaules kausa visu laiku labākais vārtu guvējs ir vācietis Miroslavs Kloze, kurš izcēlies ar 16 vārtu guvumiem, bet slavenā brazīlieša Ronaldu kontā ir 15 precīzi sitieni.

Tikmēr vienīgais futbolists, kurš savas karjeras laikā ir izcīnījis trīs Pasaules kausus, ir leģendārais brazīlietis Pele. Līdz šim nevienam citam spēlētajam neko līdzīgu nav izdevies atkārtot. Starp šī brīža aktīvajiem spēlētājiem neviens nav ieguvis vairāk par vienu trofeju.

Brazīlijas izlases sastāvs - Alisons, Filipe Luīšs, Tjagu Silva, Miranda, Fagners, Kazemīru, Paulinju (Fernandinju, 80.min.), Filipe Koutinju (Robērtu Firminu, 86.min.), Neimars, Gabriels Žezūss, Viljans (Markinjušs, 90+1.min.).

Meksikas izlases sastāvs - Giljermo Očoa, Karloss Salsedo, Hesus Galjardo, Ugo Ajala, Edsons Alvaress (Honatans dos Santoss, 55.min.), Rafaels Markess (Migels Lajuns, 46.min.), Andress Gvardado, Ektors Errera, Havjers Ernandess (Rauls Himeness, 60.min.), Karloss Vela, Irvings Losano.

Top komentāri

pilsoņa jautājums
p
Kāpēc šeit nav raksta par Krievijas uzvaru pār Spāniju? Un vē izdzēsa komentus, kur par to bija runa? Vai mums jeņķiem atļauja jāprasa, vai tādu rakstu var likt sadaļā par PK-2018? Kur tad to likt? Pie pavārreceptēm?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi