Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mesi un Bonmati kļūst par 2023.gada Ballon d’Or balvas ieguvējiem

Argentīnas uzbrucējs Lionels Mesi, kurš šobrīd spēlē ASV klubā Maiami Inter, un Spānijas pussardze Aitana Bonmati no Barcelona pirmdien Parīzē tika atzīti par iepriekšējās sezonas pasaules labākajiem futbolistiem, iegūstot Ballon d’Or balvu.

Mesi astoto reizi ieguva šo balvu, bet Bonmati pie trofejas tika pirmoreiz.

Mesi pagājušajā sezonā kopā ar Parīzes "Saint-Germain" uzvarēja Francijas čempionātā un izcīnīja Francijas Superkausu, "Inter" bet Argentīnas izlases rindās izcīnīja Pasaules kausu, 15.reizi tiekot atzītam par Argentīnas gada futbolistu.

Bonmati iepriekšējā sezonā kopā ar "Barcelona" uzvarēja UEFA Čempionu līgā, Spānijas čempionātā, kā arī ieguva Spānijas Superkausu, bet Spānijas izlases rindās kļuva par Pasaules kausa ieguvēju un fināla vērtīgāko spēlētāju.

Vīriešu konkurencē otro vietu ieņēma norvēģis Ērlings Holanns no Mančestras "City", trešo - francūzis Kilians Mbapē (Parīzes "Saint-Germain"), ceturto - Beļģijas pussargs Kevins de Brujne (Mančestras "City"), piektais finišēja Spānijas pussargs Rodri (Mančestras "City"), sestais - brazīlietis Vinisiuss Žuniors (Madrides "Real"), septītais - Argentīnas vārtsargs Hulians Alvaress (Mančestras "City"), astotais bija nigērietis Viktors Osimhens no "Napoli", devītais - portugālis Bernardu Silva no Mančestras "City", bet desmitais - horvāts Luka Modričs (Madrides "Real").

Labāko 30 futbolistu skaitā šogad pirmo reizi kopš 2003.gada neiekļuva portugālis Krištianu Ronaldu, bet sieviešu konkurencē netika nominēta pēdējo divu gadu uzvarētāja spāniete Aleksija Puteljasa, kura iepriekšējā sezonā krustenisko saišu traumas dēļ spēlēja maz.

Gerda Millera vārdā nosaukto labākā uzbrucēja balvu saņēma norvēģis Ērlings Holanns no Mančestras "City".

Ļeva Jašina balvu pasaules labākajam vārtsargam saņēma Birmingemas "Aston Villa" spēlētājs argentīnietis Emiliano Martiness, kurš bija viens no trim vārtsargiem labāko trīsdesmitniekā.

Labākās komandas titulu ieguva septiņus spēlētājus labāko trīsdesmitniekā deleģējusī Mančestras "City".

Par labāko jauno futbolistu tika atzīts Džūds Belinghems no Madrides "Real", kurš bija iekļauts arī 30 labāko skaitā cīņā par galveno trofeju, bet Sokratesa balvu par ieguldījumu futbolā ārpus laukuma - Madrides "Real" pārstāvis no Brazīlijas Vinisiuss Žuniors.

Otro vietu sieviešu konkurencē ieņēma uzbrucēja austrāliete Sema Kera (Londonas "Chelsea"), trešo - spāņu uzbrucēja Salma Paraljuelo ("Barcelona"), ceturto - universālā Zviedrijas spēlētāja Fridolina Rolfe ("Barcelona"), piektā bija Anglijas vārtsardze Mērija Ērpsa (Mačestras "United"), sestā - Olga Karmona no Spānijas (Madrides "Real"), septītā - vācu uzbrucēja Aleksandra Popa ("Wolfsburg"), astotā finišēja spāniete Patrisija Giharro ("Barcelona"), devītā - Kolumbijas uzbrucēja Linda Kaisedo no Madrides "Real" un desmitā - angliete Reičela Deilija (Birmingemas "Aston Villa").

Par gada klubu sieviešu konkurencē tika atzīta "Barcelona", kura sešas spēlētājas piedalījās apbalvošanas ceremonijā.

Pērn pirmo reizi "Ballon d’Or" tika piešķirts par labāko sniegumu iepriekšējā sezonā, nevis kalendārajā gadā.

Kopš 1956.gada žurnāls "France Football" pēc kontinenta žurnālistu balsojuma pasniedza Eiropas labākā futbolista balvu jeb "Ballon d'Or", bet, tā kā bieži šīs balvas ieguvējs bija tāds pats kā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rīkotajā pasaules labākā futbolista aptaujā, 2010.gadā pēc tā brīža FIFA prezidenta Zepa Blatera iniciatīvas tās tika apvienotas. FIFA labāko spēlētāju noteica valstsvienību kapteiņu, galveno treneru un žurnālistu balsojums, un turpmāk šādu formātu pārņēma "Ballon d'Or".

FIFA pārtraucot līgumu ar izdevumu "France Football", no 2017.gada Eiropas labākais futbolists un pasaules labākais futbolists atkal tiek noteikti atsevišķās aptaujās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi