Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Miris treneris, kurš izaudzināja Mančestras United slaveno sastāvu ar Bekhemu, Gigsu un Skoulzu

Aizsaulē devies bijušais Anglijas futbola granda Mančestras United jauniešu komandas treneris Ēriks Herisons, kurš izaudzināja tā saukto 1992.gada talantu klasi, kurā bija tādi futbolisti kā Deivids Bekhems, Raiens Gigss, Pols Skoulzs un Nikijs Bats, kā arī brāļi Gerijs un Fils Nevili.

Herisons jau ilgu laiku cīnījās ar veselības likstām, bet aizsaulē viņš devās 81 gada vecumā, ceturtdien paziņoja Mančestras klubs.

Par Mančestras United jauniešu treneri Herisons tika iecelts 1981.gadā, kad tobrīd pirmo komandu vadīja Rons Etkinsons. Strādādams ar jaunajiem futbolistiem, viņš izaudzināja arī tādus slavenus spēlētājus kā Marks Hjūzs un Normens Vaitsaids.

Tiesa, Herisona lielākie sasniegumi nāca pēc sera Aleksa Fergusona stāšanās pie Mančestras United stūres. Viņš izaudzināja komandu, kas 1992.gadā triumfēja Anglijas jauniešu čempionātā, bet pēc tam šī vienība tika iesaukta par Class of 92.

Toreiz akadēmiju absolvējušie Bekhems, Gigss, Skoulzs, Bats un brāļi Nevili kļuva par mugurkaulu tai Mančestras komandai, kas 1999.gadā triumfēja UEFA Čempionu līgā, kā arī premjerlīgā un Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausā.

Par ieguldījumu Anglijas futbola attīstībā un jaunatnes audzināšanā Herisons pērn saņēma Britu impērijas Locekļa ordeni, taču bija pārāk slims, lai varētu to saņemt klātienē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi