Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Mourinju gatavs vadīt Mančestras United kaut 15 gadus

Portugāļu speciālists Žuzē Mourinju ir gatavs titulētā Anglijas futbola kluba Mančestras United galvenā trenera amatā būt kaut 15 gadus.

Pašlaik 54 gadus vecais Mourinju par Mančestras kluba galveno treneri tika apstiprināts pirms gada. Pirmajā sezonā viņa vadībā komanda Anglijas premjerlīgā palika sestā, tomēr pēc uzvaras UEFA Eiropas līgā ieguva ceļazīmi uz nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas grupu turnīru. Tāpat iepriekšējā sezonā vienība uzvarēja Anglijas Superkausā un Līgas kausa izcīņā.

Tiesa, kopš 2013.gada Mančestras United komanda nav uzvarējusi premjerlīgā. Tieši pēc iepriekšējā triumfa šīs vienības galvenā trenera amatu atstāja sers Alekss Fergusons, kurš šajā postenī bija 27 gadus.

Tikmēr Mourinju nevienā klubā nav uzkavējies ilgāk par trim gadiem, tomēr Mančestras United viņš nodēvējis par ilgtermiņa projektu.

"Esmu tam gatavs. Esmu gatavs nākamajiem 15 gadiem. Mančestrā? Kāpēc gan ne?" sarunā ar ESPN sacīja Mourinju. "Tomēr tas ir ļoti grūti, jo mūsu darbā jāsaskaras ar milzīgu spiedienu, cilvēki vēlas uzvaras. Realitātē pie uzvaras spēlē tiek tikai viena komanda, turklāt ar katru gadu uzvarēt paliek arvien grūtāk."

"Mančestras United ilgus gadus bija Aleksa Fergusona klubs. Cilvēki pie tā pierada, rezultāti bija ļoti stabili. Pēc Deivida Moiza un Luija van Gāla man šis būs otrais gads kā Mančestras komandas galvenajam trenerim. Ceru, ka palikšu šeit arī turpmāk un spēšu klubam dot to stabilitāti, ko tas vēlas. Es centīšos, tomēr man tas būs jānopelna, ko ar darbu katru dienu mēģinu panākt," norādīja Mourinju.

Portugāļu speciālists gan atzina, ka ar Fergusona paveikto nav iespējams sacensties.

"Fergusona karjera bija unikāla. Neviens cilvēks vienā klubā vairs nebūs tik ilgu laiku. Domāju, Arsēns Vengers no Londonas Arsenal šajā ziņā ir pēdējais mohikānis," uzskata Mourinju. "Savukārt es mūsdienu futbolā cenšos nodrošināt iespēju palikt klubā pēc iespējas ilgāk. Tam visam pamatā ir labi rezultāti. Ja tie ir, tu paliec. Ja nav, dodies prom."

Mančestras United pašlaik sezonai gatavojas ASV, kur komandai ceturtdien iecerēta pārbaudes spēle pret citu Mančestras vienību City.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi