Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nākamā gada EČ futbolā rīkotāji jau šobrīd saskaras ar grūtībām

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA), kas ir atbildīga par Eiropas čempionāta futbolā rīkošanu, jau šobrīd saskaras ar grūtībām nodrošināt visām rīkotājvalstīm iespēju aizvadīt 2020.gada finālturnīra spēles savā mājvietā.

Jau vēstīts, ka nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs pirmo reizi tā pastāvēšanas vēsturē notiks 12 pilsētās 12 dažādās kontinenta valstīs. Pusfināla un finālspēles paredzēts aizvadīt Vemblija stadionā.

Finālturnīra apakšgrupu izloze paredzēta 30.novembrī Bukarestē. Šis būs tikai otrais Eiropas čempionāts, kurā piedalīsies 24 izlases.

UEFA šobrīd gan neklājas viegli, jo Eiropas futbola jumtorganizācijai ir jānodrošina iespēja rīkotājvalstu izlasēm aizvadīt spēles savās mājās, tāpat arī jāizvairās no dažādu valstsvienību ielozēšanas vienā apakšgrupā ģeopolitisku iemeslu dēļ.

Piemēram, jau tagad ir zināms, ka Ukraina un Krievija nedrīkst tikt ielozētas vienā grupā, jo Austrumukrainā patreiz noris konflikti. Tā iemesla dēļ noskaidrojies, ka Beļģija tiksies ar Krieviju un Dāniju, kuras uzņems B apakšgrupas spēles.

"Šis, godīgi sakot, ir skandāls," pēc Beļģijas izlases graujošās uzvaras ar 6:1 pret Kipru otrdien vietējai televīzijai teica Mančestras City zvaigzne Kevins de Brujne. "Futbols vairs īsti nav futbols. Nu jau tas kļuvis par biznesu."

"Kā spēlētājam, tev ir pie tā jāpierod, tomēr šādi kaut kādā mērā tiek ietekmēta sāncensība. Tas laupa jebkādu prieku par gaidāmo izlozi."

Neapmierināts par sarežģīto izlozi bija arī Nīderlandes izlases galvenais treneris Ronalds Kūmans, kura vadītā komanda ievietota C apakšgrupā kopā ar Ukrainu.

"Es nesaprotu šo jauno formātu. Jau vaicāju Nīderlandes Futbola federācijai vai man maz ir jēga doties uz 30.novembrī gaidāmo izlozi," laikrakstam De Telegraaf teica speciālists.

Finālturnīra izlozes pirmajā grozā iekļautas Beļģija, Itālija, Anglija, Vācija, Spānija un Ukraina, kamēr Pasaules kausa ieguvēji Francija ir otrajā grozā kopā ar Nīderlandi. Portugāļi izlozi sagaidīs no trešā groza.

Piektdien paredzēta izloze "play off" turnīram, kurā tiks sadalītas atlikušās četras ceļazīmes uz finālturnīru. 26.martā Ziemeļīrija spēlēs pret Bosniju un Hercegovinu, bet Īrija tiksies ar Slovākiju. Abas šo spēļu uzvarētājas pēc piecām dienām aizvadīs izšķirošo spēli, uzvarētājai izcīnot vietu finālturnīrā.

Tikmēr Skotija tiksies vienu no šīm četrām izlasēm - Bulgāriju, Izraēlu, Ungāriju vai Rumāniju. Šī dueļa uzvarētāja par ceļazīmi cīnīsies ar Norvēģijas un Serbijas mača uzvarētāju.

Izlašu dalība "play off" turnīrā tiks vērtēta arī no rezultātiem notikušajā UEFA Nāciju līgā. Tikmēr vēl vienu problēmu sagādā fakts, ka pēdējās četras finālturnīra dalībnieces noskaidrosies vien divus ar pusi mēnešus pirms čempionāta sākuma, kas paredzēts 12.jūnijā.

Izsētās komandas 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīram:

1.grozs - Beļģija, Itālija, Anglija, Vācija, Spānija, Ukraina;

2.grozs - Francija, Polija, Šveice, Horvātija, Nīderlande, Krievija;

3.grozs - Portugāle, Turcija, Dānija, Austrija, Zviedrija, Čehija;

4.grozs - Velsa, Somija, "play off" uzvarētāja

"Play off" turnīra dalībnieces:

A grupa - Islande un trīs no četrām izlasēm - Bulgārija, Izraēla, Ungārija, Rumānija;

B grupa - Bosnija un Hercegovina, Ziemeļīrija, Slovākija, Īrija;

C grupa - Skotija un viena no četrām izlasēm - Bulgārija, Izraēla, Ungārija, Rumānija, Norvēģija, Serbija;

D grupa - Gruzija, Baltkrievija, Ziemeļmaķedonija, Kosova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi