Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Neimara pirmais klubs Santos cer saņemt daļu no rekordlielā darījuma

Brazīlijas futbola klubs Santos cer saņemt daļu no rekordlielā darījuma, kurā brazīliešu futbolists Neimars par 222 miljoniem pārgāja no Spānijas granda Barceona un Francijas vienību Parīzes Saint-Germain.

Jau ziņoja, ka Brazīliešu zvaigzne Neimars ceturtdien parakstījis piecu gadu līgumu ar PSG. Neimars PSG komandai pievienojies par rekordsummu 222 miljoniem eiro, kas ceturtdien tika pārskaitīti uzbrucēja iepriekš pārstāvētajam klubam Barcelona. Neimaram līgums ar Barcelona bija uz vēl četriem gadiem, taču ceturtdien tas tika izpirkts.

Santos cer, ka par darījumu saņems 4% no 222 miljoniem eiro jeb 8,9 miljonus eiro.

"Santos ir tiesības uz šo daļu. Šādi gadījumi jau atzīts Sporta arbitrāžas tiesā (CAS)," laikraksts Folha de Sao Paulo citē Santos kluba advokātu Kristjānu Kausu.

Kā piemērs tiek minēts Spānijas klubs Osasuna, kas saņēma 800 000 eiro par Havi Martinesa 40 miljonu eiro vērto pāreju no Bilbao Athletic uz Minhenes Bayern.

Tā kā līguma izpirkuma summu samaksāja Neimara pārstāvji, tad Santos cer, ka Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) noskaidros ar šo darījumu saistītās lietas.

Neimars 2009.gadā Santos vienībā uzsāka savas profesionāļa gaitas, bet 2013.gadā viņš pārcēlās uz Eiropu, lai pārstāvētu Barcelona komandu. Šī darījuma vērtība tika lēsta 83,5 miljonu eiro apmērā.

Ar Barcelona komandu Neimars 2015.gadā triumfēja UEFA Čempionu līgā un divas reizes kļuva par Spānijas čempionu. Viņš Barselonas kluba rindās kopumā 186 spēlēs guva 105 vārtus.

Līdzšinējais pāreju rekords bija 105,2 miljoni eiro, ko pērn Mančestras United komanda samaksāja par franču pussargu Polu Pogbā.

Top komentāri

Jorens
J
Veiksmei vienmēr ir daudz krusttēvu..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi