Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Nīderlande iekļūst Eiropas futbola čempionāta ceturtdaļfinālā

Nīderlande otrdien Vācijā iekļuva Eiropas futbola čempionāta ceturtdaļfinālā. Nīderlandieši ar 3:0 (1:0) pārspēja Rumāniju.

14.minūtē rumānis Deniss Mans no soda laukuma tikai nedaudz sita pāri vārtu pārliktnim.

20.minūtē Kodijs Gakpo soda laukuma kreisajā pusē ar māņu kustību atbrīvojās no Andreja Raciu un spēcīgi sita vārtu tuvējā stūrī, panākot 1:0 Nīderlandes labā.

26.minūtē Stevens de Vreiss pēc stūra sitiena ar galvu raidīja bumbu virs pārliktņa.

58.minūtē pēc stūra sitiena Virgils van Deiks ar galvu raidīja bumbu pa labo vārtu stabu.

63.minūtē pēc stūra sitiena izpildes Gakpo vēlreiz raidīja bumbu vārtos, taču videoatkārtojums liecināja, ka viņš ir bijis aizmugurē, un rezultāts kļuva 1:0.

67.minūtē Mariuss Marins nopelnīja dzelteno kartīti, kas viņam liedza dalību ceturtdaļfinālā, ja Rumānija tur iekļūtu.

83.minūtē Gakpo divu rumāņu ielenkumā laukuma kreisajā pusē spēja saglabāt bumbu, neizlaida to aiz gala līnijas un piespēlēja uz vārtsarga laukuma tuvo stūri, no kurienes 2:0 panāca Donjells Malens.

Rumāņiem lieliem spēkiem uzbrūkot, mača kompensācijas laika trešajā minūtē pretuzbrukumā Malens pēc Havi Simonsa piespēles ar bumbu izspraucās starp Razvanu Marinu un Dariusu Olaru un no soda laukuma raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī - 3:0.

Nīderlande D grupā ar 2:3 zaudēja Austrijai, ar 2:1 apspēlēja Poliju un cīņu ar Franciju noslēdza bez gūtiem vārtiem, apakšgrupā ierindojoties trešajā pozīcijā.

Tikmēr Rumānija spēlēja neizšķirti ar slovākiem (1:1), ar 0:2 piekāpās Beļģijai un ar 3:0 pārliecinoši uzvarēja Ukrainu, ieņemot pirmo vietu E apakšgrupā.

Rumānijai, kas Eiropas meistarsacīkstēs sasniegusi izslēgšanas spēles pirmo reizi kopš 2000.gada, šajā mačā sakrāto dzelteno kartīšu dēļ nevarēs palīdzēt aizsargs Nikusors Banku.

Abas komandas Eiropas čempionātā tikušās iepriekš tikai vienu reizi, kad 2008.gadā ar 2:0 pārāki bija nīderlandieši. Kopā abas izlases laukumā tikušās 14 reizes, no kurām tikai vienā uzvaru svinēja Rumānija.

Otrā otrdienas spēlē Leipcigā plkst.22 pēc Latvijas laika tiksies Austrija un Turcija.

Eiropas čempionāta spēles tiešraidē translē televīzijas kanāli TV6 un "Go3 Sport Open".

Sestdien pirmajos astotdaļfināla mačos Šveice ar 2:0 pārspēja Itāliju un Vācija ar 2:0 - Dāniju, svētdien Anglija papildlaikā ar 2:1 pieveica Slovākiju un Spānija ar 4:1 apspēlēja Gruziju, bet pirmdien Francija ar 1:0 pārspēja Beļģiju un Portugāle, pamatlaikam un papildlaikam noslēdzoties bez gūtiem vārtiem, pēcspēles sitienu sērijā ar 3:0 uzvarēja Slovēniju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās, izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūstot katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām un četrām labākajām trešo vietu ieguvējām.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

2021.gadā Londonā par Eiropas čempioni kļuva Itālija, kas finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Nīderlandes izlases sastāvs: Barts Verbrugens; Neitans Akē (Mikijs van de Vens, 69.min.), Virgils van Deiks, Stevens de Vreiss, Denzels Damfrīss; Tīdžani Reinderss, Havi Simonss, Jerdi Shoutens (Džoijs Vērmans, 69.min.),; Kodijs Gakpo (Vauts Veghorsts, 84.min.), Memfiss Depajs (Deilijs Blinds, 90.+2.min.), Stevens Bergveins (Donjells Malens, 46.min.).

Rumānijas izlases sastāvs: Florins Nica; Vasile Mogošs, Andrejs Burka, Radu Dragušins, Andrejs Raciu; Mariuss Marins (Aleksandru Čikaldau, 72.min.), Janis Hadži (Deniss Alibeks, 72.min.), Razvans Marins, Nikolaje Stanču (Dariuss Olaru, 88.min.), Deniss Mans; Deniss Dragušs (Valentins Mihaila, 72.min.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi