Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Nikolato: Futbola izlasei ir nepieciešama sava treniņbāze

Latvijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Paolo Nikolato uzskata, ka valstsvienībai ir nepieciešama sava treniņbāze, ja tā vēlas progresēt.

Jau ziņots, ka otrdien Nikolato izcīnīja savu pirmo uzvaru pie Latvijas valstsvienības stūres, izlasei Baltijas kausa izcīņas mačā par trešo vietu ar 1:0 (0:0) pieveicot Fēru salu komandu.

"Kopumā esmu apmierināts ar šo nometni. Guvām pirmo uzvaru, redzēju vairākus uzlabojumus dažādos aspektos. Var teikt, ka virzāmies uz priekšu atbilstoši uzņemtajam kursam," par treniņnometni un startu Baltijas kausā sacīja itāliešu speciālists. "Jā, protams, vēl ir daudz darāmā, vēl ir daudz uzlabojamu lietu, bet process, uzskatu, ir sācies."

Par otrdienas maču pret Fēru salām Nikolato sacīja, ka spēles sākumā bija jūtams nogurums, sevišķi pirmajā puslaikā, bet pēc pārtraukumā veiktajām izmaiņām spēle atsvaidzinājās un tas palīdzējis uzlabot sniegumu. "Ir svarīgi, ka tendence bija augšupejoša," par maču teica treneris.

"Es vēlos uzsvērt, ka mums jāturpina tiekties pēc progresa visos līmeņos - gan laukumos, gan ārpus tiem," Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājaslapā citēts Nikolato. "Es nezinu nevienu valsti, kuras izlasei nebūtu savas treniņbāzes. Tas ir pamatu pamats. Mūsu gadījumā esam atkarīgi no klubu piedāvātajiem laukumiem un no viņu vēlības uzņemt mūs pie sevis. Esam pateicīgi par viņu gatavību mūs uzņemt. Taču ir jādomā par savas treniņbāzes izbūvi."

Tāpat treneris norādīja, ka ir jāmēģina uzlabot nacionālā čempionāta līmeni.

"Virslīgā katram klubam ir pa 36 spēlēm gadā, bet ne vairāk kā 20 no tām mūsu futbolistiem ir nopietni jāpiepūlas, lai panāktu vēlamo rezultātu. Tie nav augstas un nemitīgas konkurences apstākļi. Tādā vidē ir grūti progresēt, ir grūti būt gatavam starptautiska līmeņa mačiem," skaidro speciālists. "Jāsaprot, ka izlase atspoguļo visu futbola sistēmu valstī kopumā. Un ir ļoti grūti uzlabot vienu elementu mehānismā, ja visi pārējie zobrati paliek tādi paši."

Latvijas izlasei nākamie mači paredzēti septembrī, kad UEFA Nāciju līgas C līgas mačos būs jātiekas ar Armēniju un Fēru salām. Ar grupas trešo pretinieci Ziemeļmaķedoniju būs jāspēlē novembrī.

Pēc trim sezonām turnīra zemākajā D līgas līmenī šogad Latvijas izlase debitēs C līgā.

C līgā kopumā būs četras grupas. Katrā no tām pa četrām izlasēm. Līdz ar to katrai valstsvienībai šī turnīra ietvaros grupu stadijā būs pa sešām spēlēm - pa trim mājās un pa trim izbraukumā.

Katras grupas uzvarētājs automātiski iegūs paaugstināšanos uz B līgu. Savukārt divas sliktākās no ceturto vietu ieguvējām automātiski tiks pazeminātas uz D līgu. Divām ceturto vietu ieguvējām ar labākiem rādītājiem nākamā gada martā būs jāpiedalās "play-off" par vietas saglabāšanu C līgā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi