Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Norvēģiju priekšlaicīgi atstājušais Ikaunieks pievienojies RFS

Pirms nedēļas Norvēģijas klubu Drammenes Stromsgodset pametušais Latvijas izlases pussargs Jānis Ikaunieks karjeru turpinās dzimtenes vienībā RFS, ceturtdien sarunā ar nacionālās informācijas aģentūru LETA teica kluba ģenerāldirektors Māris Verpakovskis.

Pagājušajā nedēļā Latvijas futbola izlases pussargs Jānis Ikaunieks pēc paša iniciatīvas nolēmis pārtraukt līgumsaistības ar Norvēģijas čempionāta vienību Drammenes "Stromsgodset".

Ikaunieks neslēpa, ka nav bijis apmierināts ar savu spēles laiku, jo ieradies Norvēģijā spēlēt futbolu. Vēl pirms sezonas sākuma viņš trīs pārbaudes spēlēs pēc kārtas izcēlās ar vārtu guvumu, taču sezonas laikā pie teikšanas tika krietni mazāk.

Ceturtdien par Ikaunieka iespējamo pievienošanos RFS vēstīja portāls "Sportacentrs.com", kas gan norādīja, ka RFS šo informāciju vēl nav apstiprinājusi.

Tikmēr sarunā ar nacionālās informācijas aģentūru LETA Verpakovskis neslēpa, ka komandai patiešām savas rindas izdevies papildināt ar 25 gadus veco pussargu.

"Jā, varu apstiprināt, ka tā ir taisnība. Vienošanos noslēdzām līdz sezonas beigām," pauž ģenerāldirektors. "Par citu klubu piedāvājumiem gan neesmu informēts. Tas noteikti jāprasa pašam spēlētājām."

Komandas sastāvā šobrīd ir pieteikti deviņi pussargi, no kuriem tikai četri ir Latvijas pilsoņi. Verpakovskis neslēpa, ka nākotnē, iespējams, kādam futbolistam uz īres līguma pamata savas prasmes būs jāpierāda citur, taču pastāv arī iespēja, ka saspringtā spēļu grafika dēļ, vienības sastāvs paliks nemainīgs.

"Skatāmies kādas ir iespējas. Varbūt kāds no spēlētājiem dosies īrē... Transfēru logs vēl ir garš, tāpēc skatīsimies pēc situācijas. Augusta grafiks mums ir intensīvs, tāpēc neizslēdzu iespēju, ka spēlēs pie teikšanas tiks visi pussargi."

"Tāpat ir iespēja, ka futbolisti gūs traumas vai saņems kartiņas. Jāņa pievienošanās komandai mums dos gan kvalitāti, gan sastāva dziļumu. Domāju, ka līdz ar to treneriem arī būs lielākas sastāva rotācijas iespējas," RFS nākotni ieskicē Verpakovskis.

RFS komanda pēdējo nedēļu laikā krietni pastrādājusi pie sastāva komplektācijas, jo no "Daugavpils" izdevās atvilināt uzbrucēju Činonso Oforu, bet aizsardzības līniju papildināja pieredzējušais Vitālijas Jagodinskis, kurš iepriekš nespēja rast kopsaucēju ar "Valmieras" kluba vadību un galveno treneri Tamazu Pertiju.

"Esam labi pastiprinājušies. Ne kvantitatīvi, bet tieši kvalitātes ziņā," norāda bijušais Latvijas izlases uzbrukuma līderis. "Mums pievienojās trīs spēlētāji, kuri pastiprinās visas pozīcijas. Domāju, ka šajā sakarā esam paveikuši labu darbu un pagaidām neparedzam meklēt vēl kādu futbolistu."

Zīmīgi, ka RFS nākamā spēle ir sestdien tieši pret Liepājas vienību. Verpakovskis gan vēl nebija pārliecināts, vai Ikaunieks jau drīkstēs spēlēt šajā duelī, jo vēl tiek kārtoti nepieciešamie dokumenti jeb pāreja.

Pametot savu iepriekšējo komandu, Ikaunieks norādīja, ka vēlas atgriezties dzimtenē. Iepriekš karjerā pussargs Latvijā vairākas sezonas pavadīja "Liepāja" vienībā, bet šoreiz bija visai skaidrs, ka Kurzemes klubā futbolists neatgriezīsies. Šī gada pavasarī pussargs sarunā ar laikrakstu "Kurzemes Vārds" neslēpa, ka viņa un trenera asistenta Mareka Zuntnera attiecības ir pamatīgi sašķobījušās.

Tāpat pussargs norādīja, ka "Liepājas" klubā patlaban nav "pareizo cilvēku", lai komanda kļūtu konkurētspējīgāka un profesionālāka. Tai pat laikā Ikaunieks neslēpa simpātijas pret Verpakovski, kurš iepriekš bija Kurzemes vienības prezidents. Domājams, ka tieši bijušā Latvijas izlases uzbrucēja zināšanas un profesionalitāte bijusi par vienu no iemesliem, kāpēc Ikaunieks karjeru nolēma turpināt tieši RFS.

25 gadus vecais kuldīdznieks iepriekšējos divarpus gadus spēlēja "Liepājā", 2019.gada sezonā 24 spēlēs gūstot septiņus vārtus. Pirmo gadu Liepājā viņš pavadīja īrē no "Metz", bet aizpērn vasarā viņam beidzās līgums ar Francijas klubu.

Mecas komandai Ikaunieks pievienojās 2015.gada pirmajās dienās, kad Liepājā bija aizvadījis sekmīgu sezonu virslīgā. Viņš devās laukumā vairākās spēlēs, bet nepalīdzēja vienībai nosargāt vietu Francijas augstākajā līgā. Savukārt pēc tam viņš neregulāri uzspēlēja arī otrajā līgā, līdz pēc tam tika izīrēts Grieķijas komandai Larsias AEL vienībai, bet pēc tam atgriezās Liepājā.

Ikaunieka rēķinā ir 26 spēles un trīs gūti vārti Latvijas izlases rindās.

RFS pēc 12 spēļu kārtām ir iekrājusi 28 punktus un ieņem otro vietu, kamēr līderei "Riga" ir par pieciem punktiem vairāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi