Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Oficiāli paziņota Ibrahimovča pāreja uz Losandželosas Galaxy

Zviedru uzbrucējs Zlatans Ibrahimovičs pievienojies ASV augstākās futbola līgas (MLS) komandai Losandželosas Galaxy.

Klubs par Ibrahimoviča pievienošanos pavēstīja laikrakstā Los Angeles Times, kas reklāmas paziņojumam atvēlējis veselu lappusi.

Kā vēstīts, pašlaik 36 gadus vecais Ibrahimovičs ceturtdien oficiāli pārtrauca līgumattiecības ar Anglijas premjerlīgas klubu Mančestras United.

Ibrahimovičs 2016.gada vasarā bez pārejas maksas pievienojās Mančestras United, pametot Francijas flagmani Parīzes Saint-Germain. 2016./17. gada sezonā viņš bija pārliecinoši labākais Mančestras komandas vārtu guvējs, taču tās izskaņā gūts smags ceļgala savainojums lika viņam izlaist 2017./18. gada sezonas sākumu.

Tiesa, Mančestras komanda tik un tā pagarināja līgumu ar Ibrahimoviču līdz šīs sezonas beigām. Šosezon gan kādreizējais Zviedrijas izlases uzbrucējs aizvadījis tikai septiņas spēles un guvis vienus vārtus.

Savas karjeras laikā Ibrahimovičs spēlējis arī Malmo (Zviedrija), Amsterdamas Ajax (Nīderlande), Turīnas Juventus, Milānas Inter, AC Milan (visas - Itālija) un Barcelona (Spānija) komandās.

Šobrīd tiek arī mēļots, ka Ibrahimovičs varētu atgriezties Zviedrijas izlases rindās, ko atstāja pēc 2016.gada Eiropas čempionāta. Ar 62 vārtiem 116 spēlēs viņš ir valstsvienības visu laiku rezultatīvākais futbolists. Šī komanda šovasar piedalīsies Pasaules kausa finālturnīrā.

MLS noteikumi ļauj komandām nolīgt trīs futbolistus, kuri neiekļaujas līgas algu griestos. Tiesa, Galaxy vienībai jau ir šie trīs spēlētāji, tāpēc Ibrahimoviča alga šajā vienībā būs aptuveni 1,5 miljonu dolāru (1,2 miljonu eiro) robežās.

Galaxy vienība jau pirms tam savulaik spējusi piesaistīt tādus futbolistus kā Deividu Bekhemu, Stīvenu Džerārdu un Robiju Kīnu. Šie spēlētāji gan Losandželosas klubam pievienojās brīžos, kad viņu profesionālās karjeras tuvojās izskaņai.

Galaxy par MLS čempioni kronēta piecas reizes, bet pērn palika pēdējā starp 11 Rietumu konferences komandām un izslēgšanas turnīram nekvalificējās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi