Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Olimps/ASK ar minimālu zaudējumu sāk UEFA kausa izcīņas kvalifikāciju

Neskatoties uz zaudējumu Īrijas klubam Saint Patrick's Athletic (0:1) ceturtdien Skonto stadionā UEFA kausa izcīņā pirmās kvalifikācijas pirmajā spēlē, Latvijas kluba Olimps/ASK futbolistiem par debiju Eiropas turnīrā nav pamats kaunēties. "Diemžēl jau spēles septītajā minūtē sagruva visi mūsu plāni.

Žēl, ka to izdarīja pats pieredzējušākais spēlētājs. Par to esmu šokā. Taču kopumā lepojos ar puišiem par parādīto sniegumu," galvenais treneris Mihails Koņevs uzteica spēlētājus, kas paliekot mazākumā, nenolaida rokas. Atbildes spēle notiks 31.jūlijā. Otrajā kvalifikācijas kārtā iekļūs klubs, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Dūša Mihailam Koņevam nosita Andreja Štolcera nopelnītā sarkanā kartīte par rupjību. Pēc sadursmes ar Stefanu Peislemu mūsu uzbrucējs nenomierinājās, bet agresīvi noskaņots devās viņam pretī, it kā izdarot sitienu pa seju. Kontakts bija, taču ne tik spēcīgs, lai Peislems saļimtu kā pēc Maika Taisona pieskāriena. Tomēr tikpat skaidrs arī tas, ka pieredzējušā Štolcera atbildes gājiens, ko veicināja sitiens viņam ar elkoni, bija lieks. "Nedomāju, ka par šādu epizodi vajadzēja noraidīt, jo bija īra provokācija," pēc spēles sprieda Koņevs.

Nonākšana mazākumā nevarēja neietekmēt spēles ritējumu. Olimps/ASK futbolisti varēja atļauties domāt vienīgi par aizsardzību ar retiem pretuzbrukumiem. Pirmais satraukums pie Kaspara Ikstena vārtiem bija 12.minūtē, kad Keits Faheijs bumbu raidīja gar vārtu augšējo stūri. Īrijas klubam bija pārsvars bumbas kontrolē, taču divi nākamie bīstamie momenti tika izveidoti tikai puslaika izskaņā, kad bumba divreiz trāpīja pa vārtu rāmi. Rīdzinieki atbildēja ar ātru pretuzbrukumu mēģinājumiem, kas pārsvarā aprāvās laukuma vidus zonā.

Otrais puslaiks sākās ar bīstamu momentu pie Olimps/ASK vārtiem - Kaspars Ikstens no vārtu stūra izvilka Alana Kirbija raidīto bumbu. Satraukums bija arī viesu vārtu priekšā, taču izpalika precīzs pēdējais sitiens. Diemžēl bija spēles 76.minūte, kurā pēc centrējuma uz tālo vārtu stabu pirmais pie bumbas bija Raiens Gaijs. Īpaši žēl, jo mirkli iepriekš Deniss Petrenko bumbu atsita jau no vārtu līnijas, un nebija ilgi, lai paliktu uz nullēm.

Īrijas čempionāta līderi neparādīja neko tādu, kas liktu domāt, ka Dublinā būs bez variantiem. Tomēr lai Olimps/ASK uzvarētu divu spēļu summā, jāgūst vismaz divi vārti. Viesu laukumā tas nebūs viegli izpildāms uzdevums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi