Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Rīgas domes koalīcija otrdien spriedīs par situāciju FK Rīga

Rīgas mērs Jānis Birks ("Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK) pirmdien uzdevis vicemēram Almeram Ludvikam (Latvijas Pirmā partija/"Latvijas ceļš") noskaidrot situāciju futbola klubā "Rīga" un lemt par nepieciešamību atstādināt no amata atbildīgās amatpersonas.Birka preses sekretāre Kristīne Liepa aģentūru BNS informēja, ka pagaidām neesot runas par konkrētiem cilvēkiem, jo sākumā esot jānoskaidro, kāda īstenībā situācija ir klubā.

Liepa arī uzsvēra, ka pagaidām nevar runāt par konkrētiem termiņiem, kad situācija varētu tapt skaidrāka, jo gan atbildīgā Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis, gan arī kluba viceprezidents RD Sporta pārvaldes vadītājs Kārlis Villerušs šonedēļ ir atvaļinājumā.Rīgas domes koalīcija otrdien spriedīs par izveidojušos situāciju futbola klubā "Rīga", informēja par sportu atbildīgā vicemēra Almera Ludvika preses sekretāre Aiga Nebare.Viņa paskaidroja, ka deputāti apspriedīs, kāds varētu būt "turpmākās rīcības scenārijs", taču lielāka skaidrība par notikumiem departamentā varētu būt tikai 9. decembrī, kad tiks publiskoti RD Sporta pārvaldes iekšējā audita rezultāti.Nebare norādīja, ka audits sācies pirms diviem mēnešiem, jo jau septembrī radās bažas par pārvaldes darbu. "Publicitāte aizsteidzās priekšā darbiem," uzsvēra Nebare un piebilda, ka pašvaldība notikumiem pārvaldē pievērsusies jau iepriekš, taču auditu nevar veikt tik ātri un rezultāti vēl ir tikai gaidāmi.Tāpat Nebare pastāstīja, ka aptuveni pirms nedēļas pārbaudi 2006. un 2007. gada Sporta pārvaldes iepirkumos sākusi arī RD Audita un revīzijas pārvalde.Viņa arī atzina, ka pārbaudēs grāmatvedībā pagaidām nav uzrādījušies futbola kluba "Rīga" darījumi ar reklāmas aģentūru "Balti" pretēji iepriekš medijos izskanējušajai informācijai.Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Vilde aģentūrai BNS norādīja, ka sekot līdzi, kā futbola klubs izlieto tam piešķirto departamenta finansējumu, "nav mūsu kompetence". Viņa skaidroja, ka finansējuma izlietošanu varēšot izvērtēt tikai revīzijas un auditi.Vilde arī pavēstīja, ka dome finansējumu piešķir nodibinājumam "Sporta klubs "Rīga"", kas vēlāk paredzēto summu novirza futbola klubam "Rīga". Taču nodibinājuma direktors Pēteris Sluka aģentūrai BNS atzina, ka "mums ar lietām, kas notiek departamentā un uzņēmumā, nav nekāda sakara", piebilstot, ka nodibinājums tikai sagatavo budžeta pieprasījumu un pēc tam izdala attiecīgās summas.Jau ziņots, ka ilgu laiku klubs futbolistiem neizmaksāja algas, bet novembra sākumā uzņēmums "FK Rīga" atzīts par maksātnespējīgu.Savukārt septembrī, pamatojoties uz partijas "Jaunais laiks" (JL) Rīgas domes deputātes Baibas Brigmanes iesniegumu, ekonomikas policija sākusi kriminālprocesu par iespējamām nelikumībām RD Sporta pārvaldē.Iespējams, pārvalde apzināti vai nolaidības dēļ ilgstoši un regulāri sadarbojas ar nodokļu nemaksātājiem, pārskaitot pašvaldības līdzekļus, tostarp pievienotās vērtības nodokli personām, kuras izslēgtas no nodokļu reģistra. Pārvaldē arī ir konstatēti vairāki regulāri likuma pārkāpumi citās jomās, piemēram, nepilnības grāmatvedības uzskaitē, iepirkuma procedūru nerīkošana, cenu aptauju neveikšana, kas rada aizdomas par citu iespējamu nelikumību slēpšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Izgaismojas FK Rīgas vadības melnie darbi

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi