Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināts ar FOTO - Spraigais virslīgas futbola čempionāta zelta mačs noslēdzas neizšķirti

Latvijas SMScredit.lv Virslīgas futbola čempionāta mačā starp sacensību līdervienībām Skonto un Ventspils, kas tika dēvēts par sezonas "zelta maču", sestdien Rīgā tika fiksēts neizšķirts 1:1 (0:0).

Šis rezultāts ļauj Skonto komandai saglabāt kopvērtējuma pirmo vietu un labākas izredzes uz čempionu titula izcīnīšanu.

Spraigiem notikumiem bagāto spēli abas komandas pabeidza nepilnos sastāvos - Skonto rindās tika noraidīts viens spēlētājs, bet Ventspils vienībā sarkanās kartītes saņēma divi futbolisti.

Vispirms pašās pirmā puslaika beigās par otro brīdinājumu tika noraidīts Skonto uzbrucējs Valērijs Šabala, bet cīņas 59.minūtē pēc otrās dzeltenās kartītes saņemšanas laukumu bija spiests pamest arī viesu aizsargs Oļegs Timofejevs. Septiņas minūtes vēlāk viesu komandu vadībā izvirzīja uzbrucējs Daniils Turkovs, bet jau nākamajā minūtē neizšķirtu atjaunoja Skonto aizsargs Vladislavs Gabovs, kurš guva savus pirmos vārtus šosezon.

Nepilnas 15 minūtes pirms spēles beigām ventspilnieki palika deviņu vīru sastāvā, kad par otro brīdinājumu noraidīts tika vārtu guvējs Turkovs. Atlikušajā laikā teritoriālais pārsvars piederēja Skonto komandai, tomēr iespēju robežās aktīvas bija abas vienības. Lai arī abos laukuma galos tiks izveidotas vairākas bīstamas epizodes, neviena no komandām izraut uzvaru neprata.

Skonto ir vienīgā komanda čempionātā, kas šosezon cīnās bez zaudējumiem. Pirms divām kārtām gan pārtrūka vienības 15 uzvaru sērija, kad savā laukumā netika nosargāts divu vārtu pārsvars pret Metta/Latvijas Universitāte komandu, cīnoties neizšķirti 2:2.

Savukārt kurzemnieki pēdējo reizi punktus bija zaudējuši 15.septembrī, kad cīnījās neizšķirti 0:0 ar pašreizējiem čempioniem Daugavpils Daugavu. Pēc tam tika gūtas trīs uzvaras pēc kārtas.

Abas komandas pirmoreiz šosezon savā starpā tikās 27.aprīlī, kad Rīgā mājinieki tika pie panākuma ar rezultātu 3:0. Savukārt otrā apļa cīņa 28.jūlijā Ventspilī noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Citā sestdienas spēlē, kurā svarīgus punktus dalīja kopvērtējuma lejasgala komandas, Metta/LU viesos ar 2:1 (2:0) uzvarēja Ilūkstes NSS vienību.

Spēles 30.minūtē viesus vadībā izvirzīja Artūrs Pallo, bet astoņas minūtes vēlāk 2:0 panāca Juris Skābardis. Otrā puslaika sākumā mājiniekiem vienus vārtus atguva Vladimirs Volkovs, tomēr atlikušajā laikā Ilūkstes klubs neizmantoja vairākas labas izdevības panākt neizšķirtu.

Savukārt vēl vienā sestdienas cīņā pagājušās sezonas čempioni Daugavpils Daugava izbraukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Jūrmalas komandu Spartaks.

Uzvarētāju labā vārtus guva gruzīnu aizsargs Bidzina Cincadze un Aleksandrs Solovjovs.

Svētdien kārta noslēgsies ar Jūrmalas un Rīgas Daugavas dueli.

Pirmā kārtas cīņa tika aizvadīta piektdien, kad Liepājas metalurgs savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 ar vienu no turnīra pastarītēm Jelgavu.

Virslīgas kopvērtējumā pašlaik līderpozīcijā ir Skonto klubs, kas 23 spēlēs ieguvis 55 punktus. Tikmēr Ventspils 22 spēlēs iekrājusi 52 punktus. Trešo vietu ar 45 punktiem 23 spēlēs ieņem Daugavpils Daugava, kurai sešus punktus 22 cīņās zaudē Rīgas Daugavas vienība. Piekto pozīciju ar 31 punktu 23 spēlēs ieņem Liepājas metalurga komanda, kurai sešus punktus zaudē Jūrmalas Spartaks.

Jūrmala ar 23 punktiem ir septītā, Metta/LU ar 15 punktiem atrodas pozīciju zemāk, Jelgava ar 13 punktiem ieņem devīto vietu, bet 12 punkti ir Ilūkstes NSS spēlētājiem.

Pagājušajā gadā Daugavpils Daugava virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja Gulbene.

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru SMScredit.lv. Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

(Papildināts viss teksts.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi