Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus

Par Barcelona futbola komandas treneri iecelts Vācijas speciālists Fliks

Spānijas futbola virslīgas klubs Barcelona trešdien par treneri iecēla Vācijas speciālistu Hansu Fliku.

Pagājušajā nedēļā jau tika ziņots, ka Šavjers Ernandess Kreuss jeb Šavi neturpinās vadīt Spānijas futbola komandu "Barcelona".

""Barcelona" un Fliks ir panākuši vienošanos, ka vācietis līdz 2026.gada 30.jūnijam būs vīriešu pirmās komandas futbola treneris," teikts kluba paziņojumā.

"Jaunais treneris kopā ar "Barcelona" prezidentu Huanu Laportu parakstīja līgumu kluba birojā," informē klubs.

Fliks, kurš 2020.gadā kopā ar Vācijas grandu Minhenes "Bayern" uzvarēja sešos turnīros, kļuva par pirmo Vācijas izlases treneri, kurš 2023.gada septembrī tika atlaists sliktu rezultātu dēļ.

59 gadus vecais treneris šosezon ik pa laikam skatījās "Barcelona" mačus no prezidenta ložas, un viņa vārds tika pieminēts pēc janvāra, kad Šavi, kuram bija līgums līdz 2024./2025.gada sezonas beigām, paziņoja par aiziešanu no galvenā trenera amata pēc sezonas beigām.

Fliks no 1985. līdz 1990.gadam spēlēja Minhenes "Bayern" rindās, nākamās trīs sezonas pavadot "Koln", bet spēlētāja karjeru 2000.gadā kā spēlējošais treneris pabeidza Vācijas zemāko līgu klubā Bammentāles "Victoria".

Kopš 1996.gada viņš trenēja "Victoria", kopš 2000.gada - zemāko līgu klubu "Hoffenheim", bet pēc tam bija trenera palīgs Austrijas vienībā "Salzburg" un Vācijas izlasē, tad - sporta direktors Vācijas izlasē un Hofenheimas klubā.

No 2019. līdz 2021.gadam viņš trenēja Minhenes "Bayern", no sākuma esot trenera palīga amatā, bet četrus mēnešus vēlāk kļūstot par galveno treneri. Kopš 2021. gada viņš trenēja Vācijas izlasi.

Aprīlī "Barcelona" un Šavi nolēma, ka treneris paliks komandā arī nākamajā sezonā, taču Laporta pārdomāja un pagājušajā nedēļā atlaida bijušo "Barcelona" pussargu.

"Tas nepavisam nebūs viegli, jo tas ir patiešām grūts darbs," pagājušajā nedēļā pēc uzvaras savā pēdējā mačā Barselonas trenera amatā, "La Liga" spēlē pieveicot "Sevilla", Šavi brīdināja savu pēcteci.

"Vienīgais, kas var glābt, ir uzvaras, neatkarīgi no tā, vai viņi ir spēlējuši kluba sastāvā vai nē," piebilda Šavi.

"Barcelona" šosezon "La Liga" ieņēma otro vietu, bet Čempionu līgas ceturtdaļfinālā to pieveica Parīzes "Saint-Germain".

Spānijas mediji vēstīja, ka Laportu saniknoja Šavi izteikumi maijā, kad viņš uzsvēra, ka kluba ekonomiskās grūtības ir radušās, mēģinot turēties līdzi Spānijas čempionei Madrides Real un citām Eiropas elites komandām.

Šavi pie "Barcelona" stūres stājās 2021.gada novembrī un iepriekšējā sezonā palīdzēja barseloniešiem izcīnīt Spānijas čempionu titulu.

Kā futbolists Šavi "Barcelona" komandai pievienojās 1991.gadā 11 gadu vecumā. Viņš tās sastāvā aizvadīja vairāk nekā 770 spēles, kas ir kluba rekords.

Spānis "Barcelona" sastāvā četras reizes triumfēja UEFA Čempionu līgā un astoņas reizes uzvarēja Spānijas čempionātā. Tāpat Šavi ir 2010.gada Pasaules kausa ieguvējs. Pussargs Spānijas valstsvienībā aizvadīja 133 mačus, gūstot 13 vārtus, divus no tiem mačos pret Latvijas izlasi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi