Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par FIFA gada labāko futbolistu atzīts Mesi

Par Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules labāko futbolistu pirmdien Milānā, La Scala operas namā, tika atzīts argentīnietis Lionels Mesi.

Barcelona uzbrucējs Mesi finālā apsteidza Liverpool aizsargu nīderlandieti Virgilu van Deiku un Turīnas Juventus pārstāvošo portugāli Krištianu Ronaldu. Ar sesto uzvaru šajā vērtējumā argentīnietis kļuva par rekordistu. Piecas uzvaras ir Ronaldu kontā.

Gada labākā trenera balvu saņēma Vācijas speciālists Jirgens Klops no UEFA Čempionu līgas uzvarētājas Liverpool, finālā uzvarot citus konkurentus no Anglijas premjerlīgas Mančestras City vadītāju Žuzepu Gvardiolu un Totenhemas Hotspur stūrmani Maurisio Početino.

Labākā vārtsarga balvu ieguva brazīlietis Alisons Bekers no Liverpool, apsteidzot tautieti Edersonu no Mančestras City, kā arī vācieti Marku-Andrē ter Štēgenu no Barcelona.

Labāko vienpadsmitniekā tika iekļauti: Bekers; Serhio Ramoss (Spānija/Madrides Real), van Deiks (Nīderlande/Liverpool), Matijs de Lihts (Nīderlande/Juventus), Marselu (Brazīlija/Madrides Real); Luka Modričs (Horvātija/Madrides Real), Frenkijs de Jongs (Nīderlande/Barcelona), Edens Azārs (Beļģija/Madrides Real); Mesi, Kilians Mbapē (Francija/Parīzes Saint-Germain), Ronaldu.

Ferenca Puškāša balva tika piešķirta ungāram Danielam Žori ar Debrecen un Budapeštas Ferencvaros spēlē februārī gūtajiem vārtiem. Viņš finālā apsteidza Mesi un kolumbieti Huanferu Kintero.

Par labāko spēlētāju sievietēm aizvadītajā sezonā atzīta ASV futboliste Megana Rapino, kas kļuva par pasaules čempioni. Viņa apsteidza komandas biedreni ASV valstsvienībā Eiliju Morganu. un Eiropas labākās futbolistes balvu nopelnījušo Anglijas aizsardzības spēlētāju Lūsiju Bronzu.

Par labāko vārtsardzi pasaulē atzīta nīderlandiete Sari van Fēnendāla, kas šobrīd pārstāv Madrides Atletico..

Sieviešu komandu treneru vidū par labāko tika atzīta Anglijā dzimuši Džila Elisa, kuras vadībā ASV futbolistes šovasar triumfēja Pasaules kausā, apsteidzot angli Filu Nevilu un nīderlandieti Sarinu Vihmanu.

Pirmoreiz tika noteikts labāko vienpadsmitnieks sievietēm. Tajā tika iekļautas: 

van Fēnendāla, Bronza (Anglija/Lionas "Olympique"), Vendija Renāra (Francija/Lionas "Olympique"), Nilla Fišere (Zviedrija/"Linkopings"), Kellija O'Hara (ASV/Jūtas "Royals"); Amandīne Anrī (Francija/Lionas "Olympique"), Džūlija Erca (ASV/"Chicago"), Roza Lavela (ASV/"Washington"); Marta (Brazīlija/"Orlando"), Aleksa Morgana (ASV/"Orlando"), Rapino (ASV/"Reign").

Balvu par godīgu spēli saņēma argentīniešu treneris Marselo Bjelsa un Līdsas United.

Savukārt fana balvu saņēma Sanpaulu Palmeiras līdzjutēja Silvia Greko.

Kopš 1956.gada France Football pēc kontinenta žurnālistu balsojuma pasniedza Eiropas labākā futbolista balvu jeb Ballon d'Or, bet, tā kā bieži šīs balvas ieguvējs bija identisks FIFA veidotās pasaules labākā futbolista aptaujas uzvarētājam, 2010.gadā pēc tā brīža FIFA prezidenta Zepa Blatera iniciatīvas tās tika apvienotas. FIFA labāko spēlētāju noteica valstsvienību kapteiņu, galveno treneru un žurnālistu balsojums, un turpmāk šādu formātu pārņēma Ballon d'Or. 

FIFA pārtraucot līgumu ar izdevumu France Football, no 2017.gada Eiropas labākais futbolists un pasaules labākais futbolists atkal tiek noteikti atsevišķās aptaujās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi