Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par Latvijas čempioniem futbolā pirmo reizi kļūst Riga

Riga komanda svētdien pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas čempioni futbolā. Riga spēlētāji SynotTip Latvijas futbola virslīgas 27. kārtas mačā izbraukumā svētdien ar 2:0 (2:0) pārspēja pastarīti Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola (ViA), tādējādi garantējot 2018. gada čempiontitulu.

Iepriekš oktobrī Riga triumfēja arī Latvijas kausā, izcīnot pirmo nozīmīgo trofeju kluba neilgajā pastāvēšanas vēsturē. Šī komanda kļuvusi arī par kopumā 11. vienību, kas spējusi uzvarēt Latvijas futbola čempionātā.

Svētdienas mačs Valmierā gan sākās abu vienību līdzvērtīgā cīņā, tomēr tik un tā bīstamāk uzbruka Riga. Spēles rezultātu pēc Valmiera Glass/ViA kapteiņa Gata Kalniņa veiktā pārkāpuma soda laukumā 24. minūtē atklāja rīdzinieku leģionārs Darko Lemajičs.

Savukārt rezultāta pārsvaru 43. minūtē dubultoja Felipe Brisola.

Otrajā puslaikā Riga futbolistiem piederēja liels teritoriālais pārsvars, bet rezultāts vairs nemainījās. Tiesa, pēdējās minūtēs izcila iespēja gūt goda vārtus bija valmieriešiem, tomēr haoss viesu soda laukumā netika izmantots.

Pēc pazīstamā ukraiņu speciālista Viktora Skripņika stāšanās pie Riga stūres galvaspilsētas futbolisti turnīros Latvijā vēl nav cietuši zaudējumus. Virslīgā Riga komandai ir 18 bezzaudējumu sērija, kuru tā ievadīja ar galvenā trenera vietas izpildītāju Mihailu Koņevu pie stūres.

2015. gadā Riga ar nosaukumu Caramba/Dinamo triumfēja Latvijas pirmajā līgā, iegūstot iespēju debitēt virslīgā.

Tikmēr valmierieši tikai pirms mēneša svinēja savu pirmo uzvaru šīs sezonas virslīgas turnīrā, pārspējot iepriekšējo divu sezonu čempioni Jūrmalas Spartaku, bet pēc negaidītā panākuma sekojuši četri "sausie" zaudējumi pēc kārtas. Vidzemes komanda jau kādu laiku zaudējusi izredzes pacelties augstāk par pēdējo, astoto, vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi