Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pēc Riga futbolistu uzvaras pār Auda Latvijas kausam būs jauns īpašnieks; tukumnieki pārsteidz Valmieru

Riga pirmdien Rīgā svinēja pārliecinošu uzvaru pār līdzšinējo Atbildīgas spēles Latvijas kausa futbolā glabātāju Audu un iekļuva pusfinālā. Riga pieveica Audas vienību ar 4:0 (3:0).

 

Tāpat kā dienas pirmajā spēlē Valmierā, arī šajā cīņā vārti tika gūti mača sākumā. Sestajā minūtē pēc Duglasa Aureliu piespēles Abdulrahmans Taivo no vārtu priekšas atklāja rezultātu.

25.minūtē Muhameds Ngoms panāca 2:0. Saņēmis piespēli, viņš pie mājinieku soda laukuma apstrādāja bumbu, nomērķēja un ar kreiso kāju ar iegrieztu sitienu raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī.

Skaistus vārtus 36.minūtē guva Antonijs Kontrerass. Pēc Aureliu piespēles no laukuma kreisās puses Kontrerass metru aiz soda laukuma līnijas, neapstādinot bumbu, to ar kreiso kāju no gaisa raidīja vārtu kreisajā stūrī - 3:0.

Otro puslaiku "Auda" sāka ar trim spēlētāju maiņām, bet "Riga" pēc lielā pārsvara rezultātā par katru cenu necentās palielināt rezultāta starpību.

80.minūtē pēc slīpa Abdulrahmana sitiena no kreisās puses bumbas virzību vārtos apturēja Niko Bretšneiders.

Spēcīgā lietū, kas sākās otrajā puslaikā, 4:0 ātrajā uzbrukumā pēc Mora Gajē piespēles pa kreisi Luiss Iberiko ar ķermeni rādīja mājinieku vārtsargam Robertam Ozolam, ka sitīs tālajā labajā vārtu stūrī, taču bumbu raidīja tuvajā stūrī.

"Auda" un "Riga" šosezon mērojās spēkiem ceturto reizi. Līdz šim visās trijās spēlēs virslīgā ar 2:0, 2:0 un 1:0 bija uzvarējusi "Riga".

Svētdien pirmajos pusfināla mačos "Liepāja" ar 7:0 sagrāva "Beitar", bet RFS ar 4:1 (2:0) - "JDFS Alberts" futbolistus, bet pirmdien "Tukums 2000"/"Telms" Jāņa Daliņa stadionā ar 1:0 pieveica "Valmieru".

Septītajā minūtē ar tālsitienu Tukuma komanda izvirzījās vadībā. Pēc Rūdolfa Reingolca piespēles vārtu labajā stūrī trāpīja Bogdans Samoilovs - 1:0 viesu labā.

Mājinieki centās atspēlēties, taču bumba pirmajā puslaikā "Tukums 2000"/"Telms" vārtos nenonāca.

33.minūtē Emīls Birka no soda laukuma vidus labajā pusē sita tuvējā stūrī, taču vietu pie tuvējā vārtu staba bija ieņēmis tukumnieku spēlētājs Maksims Sidorovs, kuram trāpīja bumba.

Dzelteno kartīti viesu rindās pirmajā puslaikā nopelnīja Kristaps Kārlis Krieviņš, bet "Valmieras" komandā - Gustavu Silva un Maksims Toņiševs.

55.minūtē Silva viesu soda laukumā mēģināja sist atmuguriski šķērītē, taču trāpīja pa galvu Samoilovam un nopelnīja vēl vienu dzelteno kartīti, kas pārvērtās sarkanajā kartītē un noraidījumā, atstājot "Valmieru" mazākumā.

Mājinieki otrajā puslaikā nopelnīja divas dzeltenās kartītes, viesi - četras, mača kompensācijas laikā paliekot desmit cilvēku sastāvā, jo Deņisam Rogovam tā bija otrā šajā cīņā.

Abas komandas veica pa trim maiņām, bet rezultāts nemainījās.

Turnīra fināls paredzēts 25. oktobrī.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 39 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 dažādas vienības.

Pērn pirmoreiz vēsturē Latvijas kausu izcīnīja "Auda", kas finālā ar 1:0 uzvarēja RFS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi