Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pēdējā brīdī izjucis darījums liedz Jelgavas komandai turpināt spēlēt virslīgā

Jaunajā futbola virslīgas sezonā laukumā nebūs redzama "Jelgavas" vienība, jo pēdējā brīdī izjucis darījums starp kluba amatpersonām un potenciālo investoru, trešdien sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja bijušais komandas valdes loceklis un direktors Ainārs Tamisārs.

Februāra sākumā Latvijas Futbola federācija (LFF) paziņoja, ka licenci dalībai nākamajā virslīgas sezonā pagaidām saņēmušas astoņas komandas, starp kurām nebija "Jelgava". Saistībā ar Jelgavas vienību šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz LFF Klubu licencēšanas noteikumu finanšu, personāla un administratīvo, sporta un infrastruktūras kritēriju neizpildi.

Līdz šodienai, 10.februārim, klubam bija iespēja šo lēmumu pārsūdzēt LFF Apelāciju komitejā, taču "Jelgava" to neizmantoja. Tādējādi kļuvis zināms, ka pēc 11 gadu pārtraukuma Latvijas futbola virslīgas čempionātā "Jelgava" nepiedalīsies.

"Kādu laiku Jelgavā nebūs pieaugušo futbols. Biedrība "Futbola klubs "Jelgava"" paliek akadēmijas statusā un turpinās darbu ar jauniešiem, bet neizmantos iespēju piedalīties virslīgā," skaidro "Jelgava" bijušais direktors Tamisārs.

Par pamatu kalpojušas finanšu problēmas, ar kurām nācies saskarties jau kopš pagājušā gada septembra. Pērn jelgavnieki jau bijuši lietas kursā par to, ka ilggadējais sponsors uzņēmums "Igate" vairs nevarēs atbalstīt klubu sportisko mērķu īstenošanā.

"Jau pagājušajā gadā sākās jaunu investoru meklēšana, kas bija aktīvs un sarunām pilns process," par mēģinājumiem glābt "Jelgava" komandu stāsta Tamisārs. "Augustā mums bija astoņi potenciālie varianti [investori], decembra beigās palika divi, bet pēc 20.decembra atlika tikai viens, ar kuru runājām jau ilgāku laiku."

"Bijām jau izveidojuši jaunu kluba logo, sarakstījuši preses publikācijas un sakārtojuši līgumus, bet otrā pusē laikam kaut kas līdz galam "nenospiedās"," pēkšņi izjukušo darījumu, kas "Jelgava" komandai ļautu startēt virslīgā, skaidro bijusī kluba amatpersona.

Tamisārs neslēpa, ka komandai dotajā brīdī ar trim spēlētājiem ir spēkā esoši līgumi. Bijušais kluba direktors vēl nevarēja konkrēti pateikt, kāds būs futbolistu liktenis. Iespējams, līgumi tiks lauzti, bet varbūt izdosies futbolistus izīrēt citām vienībām. Savukārt darba līgumi ar apkalpojošo personālu, treneriem un citām personām noslēdzās jau 30.novembrī.

Tamisārs uzsvēra, ka jelgavnieki no futbola kartes nepazudīs, jo vienīgais iztrūkstošais elements piramīdā būs pati spice jeb virslīgas komanda. Bērni un jaunieši, kā arī dāmas "Jelgava" komandu turpinās pārstāvēt attiecīgo vecuma grupu čempionātos. Jauno futbolistu sagatavošanai Futbola skola "Jelgava" šogad plāno ieguldīt 682 000 eiro.

Otra komanda, kurai LFF iepriekš neiesniedza A licenci, bija "Auda". Komanda nav atbildusi LFF Klubu licencēšanas noteikumu sporta un infrastruktūras kritērijiem. Šajā kritērijā ietilpst futbola akadēmijas esamība, ar ko "Auda" nevar lepoties. Tamisārs gan vēl nesteidzās prognozēt abu klubu iespējamu sadarbību nākotnē.

Latvijas futbolā šāda prakse nav jaunums, jo jaunajā virslīgas sezonā jaunpienācēji Jūrmalas "Noah" sadarbosies ar "Dinamo Rīga" futbola akadēmiju, bet Jūrmalas "Spartaks" sastrādāsies ar "Super Nova".

"Jelgava" 11 aizvadītās virslīgas sezonās reizi izcīnīja sudrabu un bronzu, bet vēl četrreiz svinēja uzvaru Latvijas kausā.

Pagājušajā sezonā jelgavnieki virslīgas čempionātā ierindojās septītajā vietā desmit komandu konkurencē.

.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi