Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pieliek skaistu punktu beigās

Liepāja/Mogo izrauj sudraba godalgas, Riga FC un Ventspils – eirokausu ceļazīmes.

Ar garu degunu pēc Latvijas futbola čempionāta beigām palika RFS jeb klubs, kas kā pēdējais pretendēja uz zelta atņemšanu Spartakam. Sestdien ar trīs spēlēm beidzās SynotTip virslīgas 2017. gada sezona. Pēdējā spēļu kārtā RFS neprata uzlauzt ceturtajā riņķī labi spēlējošā FK Jelgava aizsardzību. Zaudējums ar 0:1 un Liepāja/Mogo uzvara ar 1:0 pār Metta/Latvijas Universitāte lika spēcīgu sastāvu sapulcējušajam RFS samierināties ar 5. vietu un palikšanu bez eirokausiem nākamajā sezonā.

Lai cik dīvaini neliktos, pēdējā kārtā uzvaras svinēja visi klubi, kuriem turnīra tabulā neko vairs nevajadzēja. Un tas laikam lieku reizi apliecina mūsu futbolistu nespēju tikt galā ar spiedienu atbildīgos brīžos. Čempiona titulu jau iepriekšējā kārtā nodrošinājušais un nosvinējušais Spartaks Jūrmala, neraugoties uz iekšējiem konfliktiem komandas iekšienē, sev neko nenozīmējošā spēlē ar 3:2 uzvarēja FK Ventspili, kas riskēja pirmoreiz kluba 20 gadu pastāvēšanas laikā palikt bez eirokausu ceļazīmes. Ventspilnieku zaudējuma gadījumā tā arī būtu noticis, ja vien RFS iegūtu kaut punktu pret FK Jelgava, tā ka šoreiz dzeltenzilie UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā iekļuva ar konkurentu dāvanu, nevis pašu spēkiem.

Par šīs spēles galveno varoni kļuva vīrs, kas aizvadītajā nedēļā ar savām aktivitātēm sociālajos tīklos būtu pelnījis plašāku vietējās dzeltenās preses uzmanību, proti, Latvijas izlases un Spartaka pussargs Jevgeņijs Kazačoks. Kad pēc čempionu titula izcīnīšanas jūrmalnieku kapteinis un kluba direktors vienā personā Edgars Gauračs viesojās vairākos TV raidījumos un apgalvoja, ka spēlētājiem algu izmaksa kavējoties vien nedaudz, Kazačoks nekautrējās savu komandas biedru Instagram kontā gan nosaukt par klaunu, gan atklāt, ka nav saņēmis algu jau četrus mēnešus. Neilgi pirms spēles Kazačoks gan publiski atvainojās par savu uzvedību klubam un komandas biedriem, atzīstot, ka rīkojies netaisnīgi. Kad pussargs mača izskaņā ar elegantu sitienu vārtu tālajā devītniekā izrāva savai komandai uzvaru, svinībās draudzīgi piedalījās visa komanda, kapteini Edgaru Gauraču ieskaitot. Tā tika kliedētas aizdomas par konflikta turpināšanos. Ventspils, neraugoties uz zaudējumu, varēja pamest laukumu ar milzīga atvieglojuma sajūtu. Lai gan ilgāk pastāvošais Latvijas klubs pirmoreiz palicis bez vietējā čempionāta medaļām, vismaz Eiropas līgā tas iekļuva.

Visu rakstu, ekspertu viedokļus un visu klubu šīs sezonas vērtējumu atradīsiet pirmdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi