Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus

Pirejas Olympiacos futbolisti ar uzvaru UEFA Konferences līgā izcīna pirmo starptautisko trofeju

Grieķijas futbola komanda Pirejas "Olympiacos" ceturtdien Atēnās uzvarēja cīņā par UEFA Konferences līgas titulu un izcīnīja klubam pirmo starptautisko trofeju.

"Olympiacos" un Florences "Fiorentina" komandas pamatlaikā spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0), bet papildlaikā mača 116.minūtē vārtus guva Ajubs El-Kābi, kurš nodrošināja Pirejas vienībai uzvaru ar 1:0.

"Fiorentina" finālspēlē zaudēja otrajā sezonā pēc kārtas.

Spēles devītajā minūtē Kristiano Biragi ieraidīja bumbu "Olympiacos" vārtos, taču aizmugures situācijas dēļ rezultāts palika nemainīgs.

Otrajā puslaikā pirmajiem iespēja panākt 1:0 bija "Fiorentina" futbolistiem, taču 69.minūtē Kristiana Kuamē izdarīto sitienu neitralizēja vārtsargs Konstantins Colakis. Savukārt 80.minūtē Visente Ivorra raidīja bumbu nedaudz garām Pjetro Terračāno sargātajiem vārtiem.

Pēc neizšķirta 0:0 pamatlaikā cīņa turpinājās 30 minūšu pagarinājumā. Četras minūtes pirms tā beigām "Olympiacos" pretuzbrukuma otrajā vilnī El-Kābi panāca 1:0. Pēc Santjago Heces centrējuma soda laukumā marokānis izkaroja pozīciju cīņā ar pretinieku un ar galvu sita bumbu tīklā.

Pirejas komanda sezonu sāka Eiropas līgā, kur pēc divu kvalifikācijas kārtu pārvarēšanas grupu turnīrā savā apakšgrupā ierindojās trešajā pozīcijā, kas ļāva sezonu turpinās Konferences līgā. Pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā tika pieveikta Budapeštas "Ferencvaros", astotdaļfinālā "Olympiacos" apspēlēja Telavivas "Maccabi", bet ceturtdaļfinālā un pusfinālā pārspēja attiecīgi Stambulas "Fenerbahce" un Birmingemas "Aston Villa".

"Fiorentina" Konferences līgā vispirms pārvarēja noslēdzošo kvalifikācijas kārtu un grupu turnīrā uzvarēja trijās no sešām spēlēm, pārējās cīnoties neizšķirti, kas ļāva apakšgrupā ieņemt pirmo vietu un ceļu uz iekļūšanu finālā sākt no astotdaļfināla.

Izslēgšanas spēļu otrajā kārtā Florences vienība bija pārāka pār Haifas "Maccabi", ceturtdaļfinālā guva panākumu pār Plzeņas "Viktoria", bet pusfinālā uzvarēja "Club Brugge".

Turnīra uzvarētāja nodrošinās vietu 2024./2025.gada UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

UEFA Eiropas Konferences līgas otrajā sezonā par čempioniem tika kronēti Vesthemas "United" futbolisti, kuri finālspēlē ar 2:1 uzvarēja Florences "Fiorentina" komandu.

UEFA Eiropas Konferences līga aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi