Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Poļakovs: Arī futbola tiesnešu darbā parāds nav brālis

Neieskaitītais Ukrainas futbola izlases vārtu guvums Eiropas čempionāta D grupas pēdējās kārtas spēlē otrdien pret Angliju lika visai futbola sabiedrībai atcerēties par vārtu gūšanas tehnoloģiju ieviešanu un neizpratnē jautāt, kāpēc lēmums par to tiks pieņemts 5. jūlijā jeb četras dienas pēc Eiropas čempionāta fināla.

Par to, kāpēc, piemēram, tenisā un daudzos citos sporta veidos šī problēma tika atrisināta jau krietni agrāk nekā futbolā, šoreiz pat nav vērts runāt. Grūti vainot tiesneša palīgus, kas stāv aiz vārtu līnijas, bet tik un tā kļūdās. Jāvaino tās iestādes, kas iedomājās, ka ar papildu tiesnešiem viss tiks atrisināts.

Ja runājam par pašu epizodi, vārti, visticamāk, nebija jāieskaita, jo pirms sitiena tiesneša asistents kļūdaini nefiksēja aizmugures stāvokli. Taču pēc neieskaitītajiem vārtiem gribot negribot galvā iezagās doma par «parādu atdošanu».

Kā lai neatceras, ka iepriekšējā ciklā no tiesnešu kļūdām visvairāk cieta Īrijas un Anglijas izlases? 2010. gada PK kvalifikācijā Īrija skandalozi nepārvarēja play-off kārtu, jo Francijas izlases uzbrucējs Tjerī Anrī guva vārtus ar roku, ko tiesneši ieskaitīja. Angļi savukārt cieta no tiesneša kļūdas jau finālturnīrā, kad astotdaļfināla spēlē pret Vāciju bumba pēc Frenka Lempārda sitiena šķērsoja vārtu līniju, bet vārtu guvums netika ieskaitīts. Varam vienīgi minēt, vai tā ir tikai sakritība, ka 2012. gada EČ ciklā skandalozākās spēles ir ar Īrijas un Anglijas līdzdalību, turklāt ar tām labvēlīgu iznākumu. Neoficiāli tiek runāts, ka tiesneši mēdz «atdot parādus» kādai no komandām. Vai UEFA arī?

Īri Euro 2012 kvalifikācijas pēdējā un izšķirošajā kārtā savus tiešos pretiniekus armēņus uzveica ar 2:1. Toreiz jau pirmajā puslaikā labi spēlējošās Armēnijas vārtsargs Romāns Berezovskis tika noraidīts no laukuma par kļūdaini fiksētu spēli ar rokām ārpus soda laukuma. Zaudējums liedza armēņiem saglabāt sapni par iekļūšanuplay-off kārtā. Lieki piebilst, ka pēc mača spēles tiesnesim un UEFA tika izteikti visdažādākie pārmetumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balceram potītes lūzums Šveices hokeja līgas mačā

Cīrihes "Lions" Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē ir lauzis potīti un nespēlēs līdz gadu mijai, sestdien savā interneta mājaslapā paziņoja klubs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi