Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Policija veikusi kratīšanu Vācijas Futbola federācijas birojos

Pieņemoties spēkā skandālam par iespējamo balsu pirkšanu 2006.gada Pasaules kausa rīkošanas balsojumā, reidi notikuši saistībā ar lietu par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas.
Policija otrdien veikusi kratīšanu Vācijas Futbola federācijas (DFB) birojos un amatpersonu dzīvesvietās, ziņo mediji.

"Bija reidi DFB birojos, kā arī trīs apsūdzēto dzīvesvietās, pašreizējā un bijušā DFB prezidenta, kā arī bijušajā ģenerālsekretāra dzīvesvietā," teica prokuratūras pārstāvis, konkrētus uzvārdus nenosaucot.

Pašreizējais DFB prezidents ir Volfgangs Nīrsbahs, bet viņa priekštecis ir Teo Cvancigers. Savukārt bijušais ģenerālsekretārs ir Horsts Šmits.

"Ir aizdomas par nodokļu nenomaksāšanu sevišķi lielos apmēros. Šeit ir darīšana ar 6,7 miljoniem eiro," teica prokuratūras pārstāvis.

Pagājušajā mēnesī vācu laikraksts Der Spiegel rakstīja, ka 6,7 miljonu eiro maksājums Starptautiskajai Futbola federāciju asociācijai (FIFA) ticis izmantots, lai pirktu balsis balsojumam par 2006.gada Pasaules kausa rīkošanu.

Nīrsbahs kategoriski noliedza kukuļdošanu, apgalvojot, ka summa bija paredzēta, lai nodrošinātu lielāku FIFA finansējumu.

Tikmēr Cvancigers apsūdzēja Nīrsbahu melos, sakot, ka "ir skaidrs, ka tika iemaksāta nauda Pasaules kausa kandidatūras procesā".

Der Spiegel nāca klajā ar informāciju, ka FIFA izpildkomiteja neilgi pirms 2006.gada Pasaules kausa rīkotājvalsts noteikšanas saņēmusi 10,3 miljonu Šveices franku (deviņu miljonu eiro) aizdevumu no toreizējā Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotāja adidas vadītāja Roberta Lūisa Dreifusa. Izdevums ziņo, ka nauda tikusi izmantota, lai uzpirktu balsis, kas ļautu finālturnīru rīkot Vācijai.

Toreiz izšķirošajā balsojumā 2000.gadā Vācija tikai par vienu balsi (12 pret 11) apsteidza Dienvidāfrikas Republiku un ieguva tiesības organizēt finālturnīru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi