Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Portugāles izlases treneris nostājas Silvas pusē

Arī Portugāles futbola izlases treneris Fernandu Santošs ceturtdien iestājās par Mančestras City portugāļu pussargu Bernārdu Silvu, kuram Anglijas Futbola asociācija (FA) pārmet rasistisku ierakstu sociālajos tīklos.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Silva pagājušajā mēnesī ietvītoja komandas biedra francūža Benžamēna Mendī bērnības bildi un salīdzināja to ar ilustrētu afrikāņu bērnu no spāņu šokolādes zemesriekstu saldumu reklāmas.

Tvīts pēc tam tika izdzēsts, un Silvu aizstāvēja City galvenais treneris Žuzeps Gvardiola, sakot, ka ieraksts bijis pārprasts joks, kā arī komandas biedrs, angļu uzbrucējs Rahīms Sterlings.

Gvardiolas viedokli tikko atbalstījis arī Santošs. "Tas ir pilnīgs absurds," viņš teica preses konferencē, kurā nosauca Portugāles izlases kandidātus nākamajām izlases spēlēm Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā pret Luksemburgu un Ukrainu. "Bernārdu Silva ir viens no jaunajiem cilvēkiem, kurā es redzu labu raksturu un personību. Tam, kas tagad notiek, vispār nav jēgas. Viņš to nav pelnījis."

Tajā pašā dienā, kad ieraksts parādījās, 25 gadus vecais futbolists to izdzēsa un savā kontā ierakstīja: "Mūsdienās pat pajokot vairs nevar ar draugiem... Ak, jūs..."

Izdzēstais ieraksts saņēma bargas kritikas vilni, un Silva vēstulē FA pauda nožēlu. Tāpat no savas puses draugu aizstāvēja arī Mendī, kurš ierakstu neesot uztvēris kā aizvainojošu.

Mendī un Silva ir bijuši komandasbiedri kopš 2016.gada. Vispirms viņi kopā pavadīja gadu Francijas klubā Monaco, bet nākamajā sezonā abi jau spēlēja Mančestrā.

Video Instagram sociālajā tīklā Silva jau 2018.gadā izpelnījās kritiku par rasistisku pieskaņu. Šajā video, ko pašlaik pēta FA, Silva jautā Mendī, kurš ģērbts melnā, kāpēc viņš ir bez drēbēm.

Silvam līdz 9.oktobrim ir jāatbild uz izvirzītajām apsūdzībām. Ja viņš tiks atzīts par vainīgu, portugālim draud pat sešu spēļu diskvalifikācija.

Silva šosezon sešās premjerlīgas spēlēs guvis četrus vārtus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi