Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Problēmas ar sastāvu dod iespēju rakstura pārbaudei

Virkne savainotu futbolistu ir fons, kādā Latvijas valstsvienība gatavojās pārbaudes spēlei trešdien izbraukumā ar Rumāniju (plkst.20.45). Tā būs pēdējā pirms Pasaules kausa kvalifikācijas sākuma septembrī. "Ar sastāvu ir problēmas. Vairāki spēlētāji atgūstas no savainojumiem, vairākiem trūkst spēļu prakses," galvenajam trenerim Aleksandram Starkovam, atkal kopā sanākot izlasei, bēdīgu ziņu bija vairāk nekā priecīgu. Arī tas, ka karjeru izlasē beidzis uzbrucējs Vīts Rimkus, kurš pēdējās sezonās pelnīti tiek uzskatīts par vienu no labākajiem savā pozīcijā.

Gatavošanos izlase sāka Ķeizarmežā, bet uz Rumāniju devās pirmdien. Tur futbolistus sagaidīja pamatīga svelme. "Vajadzēja paskatīties, kā puiši pēc pārlidojuma izskatās, kā izjūt klimata maiņas. Te nav slikts klimats, bet savādāks. Galvenais bija iesildīties un vienot puišus. Karstums — tas netraucē," Starkovs neslēpa, ka arī pārlidojums ietilpst plānos, lai labāk sagatavotos kvalifikācijai.

No 21 valstsvienības kandidāta Bukarestē piezemējās 19. Mājās palika savainotais skontietis Aleksejs Višņakovs un Igors Semjonovs, kurš šoreiz neizturēja konkurenci. Vēl vairāki futbolisti kandidātos nebija iekļauti, jo savainojumi ir nopietnāki — Andrejs Rubins (parakstījis līgumu uz vienu sezonu ar Azerbaidžānas klubu Baku Inter), Deniss Ivanovs un Jurijs Žigajevs. Pēdējie divi, visticamāk, nebūs ierindā arī septembrī, kad būs jāspēlē ar Moldovu un Grieķiju.

Pilnībā pēc savainojuma vēl nav atlabis arī uzbrukuma līderis Māris Verpakovskis, kurš Bukarestē ieradās ar reisu no Spānijas. Viņš, visticamāk, tiks izīrēts Spānijas otrās spēcīgākās līgas klubam Vigo Celta. "Viņam ir svarīgi spēlēt, lai iejūtas komandas spēlē," viena no Starkova prioritātēm ir, lai Verpakovskis atgūst spēles garšu. Spēlē ar Rumāniju aktuāls uzdevums būs arī centra aizsarga piemeklēšana Kasparam Gorkšam. Ticamākais variants, ka blakus stāsies Roberts Mežeckis.

Viens nu ir skaidrs — četru uzvaru sēriju, ko šogad ievadīja panākums pār Gruziju, nebūs viegli turpināt. Rumānija vēl pavisam nesen cienīgi izskatījās uz Eiropas grandu fona Euro 2008 finālā. Tomēr visās grūtībās Starkovs māk atrast arī pozitīvas iezīmes. "Man patīk, kādas ir spēlētāju attiecības. Pieredzējušie labi saprotas ar tiem, kas izlasei pievienojušies nesen. Galvenais, lai laukumā puiši atdod visus spēkus," Starkovs sola bez cīņas nepadoties, lai gan Rumānijas komandā ir virkne skanīgu uzvārdu — Mutu (otrdien treniņā guva traumu un spēlē nepiedalīsies), Marika, Lobonts. Tā ir viena no Eiropas spēcīgākajām izlasēm ar augstas klases spēlētājiem.

***

Futbols

Valstsvienības kandidāti Rumānijā

vārtsargi — Andris Vaņins, Aleksandrs Koliņko, Deniss Romanovs; aizsargi — Oskars Kļava, Kaspars Gorkšs, Dzintars Zirnis, Deniss Kačanovs, Igors Savčenkovs, Igors Stepanovs, Roberts Mežeckis; pussargi — Vitālijs Astafjevs, Juris Laizāns, Aleksandrs Cauņa, Genadijs Soloņicins, Vladimirs Koļesņičenko; uzbrucēji — Māris Verpakovskis, Ģirts Karlsons, Andrejs Perepļotkins, Andrejs Butriks.

Latvijas izlase 2008.gadā

6.II Gruzija — Latvija 1:3

26.III Andora — Latvija 0:3

30.V Latvija — Igaunija 1:0

1.VI Latvija — Lietuva 2:1

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi