Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pūļa ielenkts, Maradona pēc operācijas atstāj slimnīcu

Argentīnas futbola leģenda Djego Maradona trešdien, atbalstītāju pūļa pavadīts, atstāja slimnīcu astoņas dienas pēc tromba izņemšanas no viņa smadzenēm operācijas.

Maradona nerunāja ar maskās esošo žurnālistu pūli un saukļus izkliedzošajiem faniem, kad viņš ātrās palīdzības mašīnā atstāja Buenosairesas pievārtē esošās Olivosas klīniku neilgi pēc tam, kad viņa ārsts Leopoldo Luke žurnālistiem paziņoja, ka Maradona var doties mājās.

Apsardzes darbinieki izlauza ceļu līdz ātrās palīdzības automašīnai sava laika labākajam pasaules futbolistam.

Maradonas atbalstītāju kolonna sekoja ātrās palīdzības automašīnai. Vairāki desmiti bija gaidījuši šo dienu ārpus klīnikas, turot rokās viņa fotogrāfijas un skandējot atbalsta saukļus.

Vienā plakātā bija uzraksts "Mūžīgs paldies!".

Luke iepriekš "Instagram" vietnē bija publicējis fotogrāfiju, kurā viņš apskauj 60 gadus veco futbolistu ar galvas pārsēju.

Paredzams, ka Maradona turpinās rehabilitāciju Tigrē, kas atrodas 30 kilometrus uz ziemeļiem no Buenosairesas un ir netālu no meitas Hianinas mājas.

"Djego ir pārdzīvojis, iespējams, grūtāko laiku savā dzīvē," iepriekš trešdien bija teicis viņa advokāts Matiass Morla, piebilstot, ka tas ir "brīnums", ka tika atklāts trombs, "kas varētu būt atņēmis viņam dzīvību".

"Tagad ir nepieciešama uzturēšanās ģimenes un veselības aprūpes speciālistu lokā," sacīja Morla. "Ar ārstiem un savu ģimeni Djego būs tāds, kā viņam vajadzētu būt, - laimīgs."

Jau ziņots, ka iepriekšējā otrdienā Pasaules kausa ieguvējam un Argentīnas izlases kapteinim tika veikta operācija, lai izņemtu trombu, kas viņam atradās starp smadzenēm un galvaskausu.

Pēdējo 20 gadu laikā Maradona trīs reizes nonācis slimnīcā ar lielām veselības problēmām, no kurām divas bija potenciāli letālas narkotiku un alkohola atkarības dēļ.

Tagad, aizvadot dzīvi bez narkotikām, Maradona joprojām ir atkarīgs no alkohola.

Maradonas meitas Dalma, Hianina un Hana viņu katru dienu apmeklēja klīnikā.

Maradonas vecākais dēls Djego juniors, kurš dzīvo Itālijā, pagājušajā ceturtdienā sociālajos tīklos paziņoja, ka ir Covid-19 pozitīvs un tāpēc nevar ceļot uz Buenosairesu.

Maradonas vecuma un iepriekšējo veselības problēmu dēļ viņš tiek uzskatīts par augsta riska personu koronavīrusa pandēmijas laikā, kas smagi skārusi Argentīnu.

Pēdējo astoņu mēnešu laikā viņš vairākas reizes bija pašizolācijā un nesen bija spiests palikt mājās pēc tam, kad miesassargam bija koronavīrusa simptomi, lai gan vēlāk viņam bija negatīvs Covid-19 analīžu rezultāts.

Līdzās brazīlietim Pele, kuram pagājušajā mēnesī apritēja 80 gadu, Maradona tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem futbolistiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi