Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ramosam 100. vārti Real kreklā uzvarā pret Milānas Inter

Spānijas futbola aizsargs Serhio Ramoss otrdien UEFA Čempionu līgas grupu turnīra trešās kārtas spēlē izcēlās ar 100.vārtiem Madrides Real rindās, palīdzēdams savai komandai izcīnīt grūtu uzvaru pret Milānas Inter.

"Real" B apakšgrupas spēlē mājās ar 3:2 (2:1) uzvarēja Milānas "Inter".

Pirmie vārti spēlē tika gūti 25.minūtē, kad Karims Benzemā izmantoja "Inter" brāķi aizsardzībā un pārtvēra bumbu, kuru brīdi vēlāk izdevās iesist tukšos vārtos, jo izgājienā neprecīzi spēlēja Samirs Handanovičs. Astoņas minūtes vēlāk soda laukumā ar galvu precīzi spēlēja pieredzējušais spānis Serhio Ramoss, kuram tie bija 100.vārti "Real" komandā.

Itālijas komanda uz ģērbtuvi nedevās ar divu vārtu deficītu, jo Lautaro Martiness no aptuveni 15 metriem izcēlās 35.minūtē.

Izlīdzinājums tika panākts 68.minūtē, Ivanam Perišičam soda laukumā spējot saglabāt kontroli pār bumbu, kas īsi pēc tam jau lidoja vārtu apakšējā labajā stūrī. Četras minūtes iepriekš Zinedins Zidāns laukumā laida Rodrigo un Žunioru Vinisiusu, abiem futbolistiem 80.minūtē nokārtojot 3:2 "Real" labā. Precīzi sita Rodrigo. "Inter" septiņas minūtes vēlāk no aptuveni 17 metriem nerealizēja brīvsitienu un piedzīvoja pirmo šīs sezonas zaudējumu Čempionu līgā.

Vēl šajā grupā Menhengladbahas "Borussia" viesos ar 6:0 (4:0) sagrāva Doņeckas "Šahtar" no Ukrainas.

Rezultātu astotajā minūtē atklāja francūzis Alasans Plea, kurš soda laukumā partnera piespēli vārtos novirzīja ar vieglu pēdas pieskārienu. Deviņas minūtes vēlāk mājinieki bumbu raidīja paši savos vārtos, par neveiksmīgās epizodes antivaroni kļūstot Valērijam Bondaram.

Vācijas kluba dominance nerima arī nākamajās minūtēs, Pleam ar spēcīgu sitienu no aptuveni 16 metriem izceļoties arī 26.minūtē. 4:0 izdevās panākt minūti pirms puslaika beigām - soda laukumā atlēkušo bumbu vārtos iesita Rami Bensebaini.

Otrā puslaika 20.minūtē graujošo 5:0 pēc pretinieku kļūdas saspēlē panāca Lars Stindls, bet Plea sev "hat-trick" noformēja 78.minūtē ar sitienu no tuvas distances.

Plea kļuvis vien par trešo "Borussia" spēlētāju, kuram Čempionu līgā izdevies izcelties ar "hat-trick".

Ukrainas klubam šis bija graujošākais zaudējums Eiropas līgā. Iepriekš "Šahtar" negaidīti ar 3:2 uzvarēja "Real", bet ar "Inter" spēkojās neizšķirti 1:1.

B grupas vadībā ar pieciem punktiem ir "Borussia", par vienu mazāk ir "Šahtar" un "Real", bet "Inter" kontā divi punkti.

Tikmēr A grupā Madrides "Atletico" viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Maskavas "Lokomotiv".

Abas komandas grupu turnīrā tikās arī pagājušajā sezonā, abās spēlēs uzvaru svinot Madrides komandai. Otrdien maskaviešiem izdevās "nolaupīt" punktu, lai arī jau 18.minūtē vadībā "Real" izvirzīja Hosē Marijas Himenesa sitiens ar galvu. Brīdi vēlāk vārtu autors soda laukumā spēlēja ar roku, kā rezultātā "Lokomotiv" tika pie "pendeles", kuru realizēja Antons Mirančuks.

Lai arī Madrides komanda otrajā puslaikā izdarīja lielu spiedienu, vārti šajā duelī vairs netika gūti. "Lokomotiv" līdz ar šo zaudējumu Čempionu līgā pie uzvaras nav tikusi jau astoņās spēlēs pēc kārtas.

Vēl šajā grupā Minhenes "Bayern" viesos ar 4:2 (2:1) uzvarēja Zalcburgas "Red Bull".

Mergims Beriša ceturtajā minūtē vadībā izvirzīja mājiniekus, bet Roberts Levandovskis 1:1 panāca 21.minūtē. Pirmā puslaika pirmspēdējā minūtē Rasmus Kristensens bumbu raidīja savos vārtos, taču Masaja Okugava sava komandas biedra kļūmi laboja 66.minūtē, "Red Bull" gūstot savus otros vārtus. Atlikušajā laikā vārtus guva tikai Minhenes kluba pārstāvji - Žeroms Boatengs, Līrojs Sanē un Levandovskis.

Līdere A grupā ar deviņiem punktiem ir "Bayern", četri ir "Atletico" rēķinā, kamēr "Lokomotiv" un "Red Bull" attiecīgi iekrājušas divus un vienu punktu.

Citviet C grupas spēlē Mančestras "City" mājās ar 3:0 (1:0) uzvarēja Grieķijas komandau Pirejas "Olympiacos". Anglijas komandas labā 12.minūtē izcēlās Ferans Toress, bet otrā puslaika galotnē precīzi sita arī Gabriels Hesus un Žuau Kanselu.

Toress ir pirmais futbolists, kurš vārtus guvis visās trīs pirmajās UEFA Čempionu līgas spēlēs.

Paralēli "Porto" no Portugāles mājās ar 3:0 (2:0) uzvarēja Marseļas "Olympique". Portugāles komandā ar vārtu guvumiem izcēlās Musa Marega, Serhio Oliveira un Marulanda Fernando Luiss-Diass. Tikmēr Dimitris Pajets desmitajā minūtē neiesita "pendeli".

Grupas līdere ar deviņiem punktiem ir "City", "Porto" iekrājusi sešus punktus, pie trim tikusi Pirejas vienība, bet "Olympique" pēc trim spēlēm ir bešā.

Pie trešā panākuma D apakšgrupā tika Anglijas čempione "Liverpool", kas viesos ar 5:0 (2:0) sagrāva Bergāmo "Atalanta" no Itālijas.

"Hat-trick" uzvarētāju rindās nopelnīja Djogu Žota, bet vēl pa reizei izcēlās arī Sadio Manē un Mohames Salāhs, kuram 22.vārti Eiropas turnīros. Viņš šobrīd ir otrs visu laiku vārtiem bagātākais "Liverpool" futbolists Eiropas turnīros. Pirmais ar 41 "golu" ir leģendārais Stīvens Džerards.

Tāpat pie uzvaras tika arī Amsterdamas "Ajax", viesos ar 2:1 (2:1) pārspējot "Midtjylland" no Dānijas. 

Portugāles komandas uzbrucējs Antonijs vārtus guva jau 48.sekundē, kas "Porto" komandai bija otrie ātrākie vārti Čempionu līgas turnīrā. 2003.gada martā Portugāles klubs spēlē pret "AS Roma" vadībā izvirzījās jau 37.sekundē.

Otros vārtus "Porto" komandā guva Dušans Tadičs, bet goda vārti Dānijas klubā Andersa Drejera rēķinā.

"Liverpool" ar deviņiem punktiem ir pirmā, tālāk ar četriem punktiem seko "Ajax" un "Atalanta", kamēr Dānijas vienība trīs spēlēs pie punktiem nav tikusi.

Trešdien Čempionu līgas turnīrā gaidāmas vēl astoņas spēles.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā.

Iepriekšējās sezonas čempioni tika noskaidroti Lisabonā astoņu komandu finālturnīrā. Titula mačā Minhenes "Bayern" ar 1:0 pārspēja Parīzes "Saint-Germain".

2020./2021.gada sezonas fināls paredzēts Stambulā, kur bija jānotiek aizvadītās sezonas galvenajai spēlei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi